Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2021. 13:09 >> 13:10

SPORAZUM DNP, NSD I PZP

Dogovoreno jedinstveno djelovanje i glasanje u SO Budva

Članice koalicije Demokratski front na lokalnom nivou u Budvi zaključile su Sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju lokalne vlasti do kraja trajanja aktuelnog mandata. Njime je propisano da će ovi subjekti djelovati jedinstveno u punom mandatu trajanja vlasti i obavezuju se da će davati punu podršku izabranom predsjediku opštine Marku Careviću, kao i drugim izabranim javnim funkcionerima.

Kako ističu u zajedničkom saopoštenju NSD, DNP i PzP, obavezuju se na jedinstveno djelovanje i glasanje u Skupštini Opštine Budva.

"Potpisnici Sporazuma konstatuju da će sa 11 odborničkih mandata sa kojima raspolaže ova koalicija ponuditi Demokratama koji raspolažu sa šest mandata konstituisanje vlasti do kraja, iako je vlast u dobroj mjeri već uspostavljena i u formalno-pravnom smislu već funkcioniše. Ova dva politička subjekta imaju potrebnu većinu od 17 odbornika u Skupštini grada i činiće osnovcu vlasti, a ostajemo otvoreni za druge političke subjekte koji poštuju principe političkog djelovanja uz odsustvo bilo kakve vrste ucjenjivanja", navodi se u saopštenju.

Sa ovim Sporazumom, kako se dodaje, stekli su se svi uslovi da se vlast kostituiše i organizuje u najkraćem mogućem roku čime se politička situacija u Budvi iskristalisala i sada više nema prostora za usporavanjem rada lokalnih institucija.

"Očekujemo da će se ovim staviti tačka i na krizu u lokalnom parlamentu koja je posljedica nepotrebnih političkih prepucavanja i da je pred nama period koji će biti obilježen političkom stabilnošću. Potpisivanjem ovog Sporazuma prestali su da važe svi sporazumi koji je neki od konstituenata DF potpisao sa drugim političkim subjektima i jedini je mjerodavan u političkom djeovanju članica koalicije. Formiranje vlasti jedino se može zasnivati na poštovanju izborne volje u kojoj će Demokratski front imati učešće od 64,70 odsto, a Demokratska Crna Gora učešće od 35,30 odsto. Ovim je stavljen pečat na poštovanje izborne volje građana i garantuje se uspostavljanje i organizovanje vlasti u skladu sa voljom građana", navodi se u saopštenju.

Članice koalicije Demokratskog fronta konstatuju da u potpunosti podržavaju izvještaj o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave, a što je i nesumnljivo utvrđeno voljom građana koji su svoje mišljenje o radu predsjednika opštine iskazali kroz glasanje, dajući podršku od preko 42 % na izborima.

"U krajnjem, ono što je najvažnije jeste činjenica da je ova koalicija dala najveći doprinos za detronizaciju Demokratske partije socijalista i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ovaj politički subjekt ostane na margini političkih dešavanja zajedno sa svojim satelitima koji su opustošili i devastirali našu opštinu i državu u svakom smislu", poručuju u zajedničkom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније