Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 07. 2021. 18:54 >> 18:55
7

DEMOKRATSKI FRONT

"Rezolucija o stradanju Srba put za istinu"

Demokratski front pozdravio je donošenje Rezolucije o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice u 20 vijeku, koju su izglasali odbornici SO Srebrenica.

“Ocjenjujemo da je to pravi put u borbi za istinu o tragičnim događajima na prostoru bivše SFRJ za koje se pokušavaju optužiti Srbija i srpski narod. Važnost ove rezolucije je naročito u tome što su je donijeli ljudi koji su iz toga kraja, koji znaju šta se dešavalo na ovom području, koji idu putem istine i želje za pomirenjem”, navodi se u saopštenju.

S druge strane, kažu oni, u regionu je na sceni, kampanja kojom se “satanizuju Srbi i minimiziraju žrtve koje su kao narod podnijeli u 20 vijeku”.

“Da stvar bude još gora, pod mentorstvom zapadnih centara moći, udružuju se oni koji su ideološki nasljednici ideologija koje su odgovorne za genocid nad Srbima u drugom svjetski ratu. Taj odvratni, fašistički projekat, nažalost, našao je svoje izvođače i u Crnoj Gori u kojoj su Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić izglasali rezoluciju kojom se srpski narod proglašava genocidnim. Tim činom Crna Gora je postala glavna platforma za antisrpsku kampanju koja se podgrijava i iz provjerenih antisrpskih punktova - Zagreba i Sarajeva, uz neizbježno učešće albanskih esktremista iz lažne države Kosovo”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a kažu da će Srbi izaći kao pobjednici i iz ove borbe.

“U Crnoj Gori smo pobijedili 30. avgusta, i ta pobjeda će, iako sa zakašnjenjem uskoro dobiti svoj puni smisao. Na kraju će da se stide u Crnoj Gori oni koji su satanizovali naš narod, a njegovim glasovima sjeli u fotelje koje su im od svega važnije”, kazali su iz Fronta.

“Danas, nažalost, ti pojedinci su zbog tih fotelja i privilegija kojih su se dograbili spremni na svaku vrstu nacionalne izdaje i nema tog poniženja koje neće istrpjeti kako bi oni koji upravljaju njima bili zadovoljni”, zaključili su iz te partije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније