Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2021. 17:16 >> 17:17
9

SLUČAJ JOVANOVIĆ

Ambasada CG u kontaktu s nadležnima u Prištini

Ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviće intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima u Prištini povodom donošenja rješenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Iz resora Đorđa Radulovića napominju da Osnovnom sudu u Prištini koji je donio rješenje, u procesu koji će inicirati njegov pravni zastupnik, naš državljanin ima pravo da uloži žalbu.

"Diplomatsko-konzularno predstavništvo Crne Gore, u namjeri da pruži zaštitu nastaviće kontakt sa našim državljaninom i njegovim braniocem, te postupati u okviru međunarodnog prava i konvencija koje regulišu ovu oblast. U tom smislu, šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović razgovaraće sa kosovskom ministarkom vanjskih poslova Donikom Gervalom, kako bi izbjegli izmještanje ovog slučaja iz oblasti konzularog prava i zaštite prava naših građana, gdje mu je mjesto, u svijet politike i mogućih političkih zloupotreba i manipulacija, jer tamo svakako ne pripada", navode iz MVP-a.

U svjetlu različitih tumačenja crnogorske realnosti u posljednje vrijeme, kako su kazali, dešavalo se da se određeni događaji nađu pod lupom javnosti i da se tumače u skladu sa različitim političkim agendama.

"Stoga pozivamo sve političke aktere da ne politizuju slučaj. Ovom prilikom podsjećamo da hapšenja stranih državljana, iako predstavljaju neprijatnu situaciju, nijesu novina u međudržavnim odnosima. Kao što se dešavaju u različitim državama svijeta, događala su se i u našoj diplomatsko-konzularnoj praksi, kada su crnogorske ambasade postupale prema utvrđenom protokolu u interesu naših državljana, baš kao što je to učinjeno i u ovom slučaju", kazali su iz MVP-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније