Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 06. 2021. 17:08 >> 17:08
14

ĐELJOŠAJ

"Vlada diskriminiše Albance"

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je da je obavijestio američkog kongresmena Ričija Džona Toresa o diskriminaciji koju Vlada i aktuelni premijer Crne Gore čine albanskim opštinama, posebno opštini Tuzi. On se sa Toresom sastao danas, u okviru posjete SAD.

Đeljošaj je rekao da je glavna tema razgovora sa Toresom, koji je član odbora za finansije i potpredsjednik Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Kongresu SAD-a, bila trenutna situacija Albanaca u Crnoj Gori, uklanjanje Crne Gore sa sigurnog puta građanske države i povratak sveštenstvu, sa posebnim fokusom na etničko čišćenje državnih institucija.

-"Drugo važno pitanje o kojem se razgovaralo na sastanku bilo je postupak državnog tužioca, sa političkim i antialbanskim motivima, za mirni protest koji su u februaru održali Opština Tuzi i vlasnici lokala, podižući tužbe protiv mene i mojih saradnika", saošptio je Đeljošaj.

On je rekao da je Tores poznat kao pristalica demokratskih pokreta i prijatelj Albanaca, te da se ističe jasnim idejama demokratizacije u Crnoj Gori građanskoj državi, a ne klerikalno/nacionalističke.

Na sastanku je, između ostalog, podvukao punu podršku Albancima u Crnoj Gori, prenoseći naše probleme Kongresu i administraciji Bajdena, da najmoćnija država na svijetu izvrši pritisak na Vladu koja politički i ekonomski diskriminiše Albance.

"Podsjećam vas da je kongresmen Tores nasljednik Eliot Engel, koji je prepoznat kao veliki prijatelj albanskom narodu u američkom Kongresu, koji se javno zalagao za status Albanaca u regionu i šire. Uvjeren sam da današnji sastanak sa mnom i interesovanje za Albance dokazuju da se on svakodnevno zbližava i njegov nasljednik sa albanskom zajednicom sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo", kazao je Đeljošaj nakon sastanka.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније