Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 11. 2013. 08:42   >>  08:45 6

POZIV DA SE UOZBILJE

Vuković: SDP kolje vola za kilo mesa

Usvajanje Zakona o zaštiti državnih interesa u rudarsko- metalurškom sektoru, koji predviđa da Parlament ima posljednju riječ prilikom prodaje KAP-a, samo je jedan od primjera koji ozbiljno upozoravaju na potpunu destrukciju Skupštine i izlazak iz njenih ustavnih nadležnosti, kazao je za „Pobjedu“ poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković.

Vuković je kazao da očekuje da Ustavni sud zakon proglasi neustavnim.

„Siguran sam da će ovaj akt oboriti Ustavni sud jer se radi o aktu kojim se preuzimaju nadležnosti, odnosno suspenduje Ustavom definisana nadležnost drugih vlasti, kazao je Vuković.

On je naglasio da ga na zbunjuje ponašanje opozicije u Parlamentu, već koalicionog partnera SDP-a.

„Mnogi od naših kolega iz koalicije, ako ne i čitav njihov klub, iz demagoško populističkih razloga kolju vola za kilo mesa, uništavaju državu za jeftin trenutni interes, da bi dobili simpatije opozicije, pokupili poene u javnosti i pokazali kao su veće demokrate nego većinski dio vlasti“, kazao je Vuković.

On je poručio SDP-u "da se uozbilji u pravnom, sistemskom smislu te riječi."

„To su ljudi koji su se borili za uspostavljanje ove države, a to što im se ne dopada ostvarivanje neke politike nije razlog da odlaze na drugu stranu, koja kritikuje ne politiku, već sistem i pokušava da sruši ovako uspostavljenu državu“, rekao je Vuković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније