Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 06. 2021. 14:35 >> 14:38
5

VUJOVIĆ

Dačić potvrdio da je SPC u CG institucija Srbije

Apel Ivice Dačiča, predsjednika Skupštine Srbije, da Joanikije riješi krizu vlasti u Crnoj Gori samo potvrđuje da je SPC u Crnoj Gori institucija države Srbije kao i to da se Srbija i njen državni vrh drsko miješaju u unutrašnje stvari suverene Crne Gore, poručio je Ivan Vujović generalni sekretar SDP-a.

“Vučić i Dačić očigledno nijesu iskoračili iz devedesetih prošlog vijeka kada su bili obični pioni u rukama zločinačke politike koja je uništila bivšu Jugoslaviju a sopstveni srpski narod dovela na sami rub propasti. Oni i dalje sanjaju o srpskim svjetovima, i dalje misle da mogu na daljinski upravljač iz Beograda da disciplinuju Crnu Goru i rješavaju pitanja njene vlasti i unutrašnjih odnosa”, navodi Vujović.

Vučić i Dačić, kako dodaje, misle da je ovo 1991. ili 1999. kada su namjeravali da, kako kaže Vujović, huškajući izvana po Crnoj Gori ruše njen građanski mir i stabilnost.

“Radikalsko - SPS bratija poznata po svemu najgorem, čija politika je proizvela zločine i genocide, morala bi bolje da poznaje Crnu Goru i da bude svjesna da je ovo država koja traje milenijum te da je ne mogu srušiti razni beogradski pajaci koji ovih dana orkestriraju bestidnu kampanju protiv Crne Gore”, naveo je Vujović.

Ističe da je genocid u Srebrenici osudila i radikalsko-SPS politike.

“Neka se ne pokrivaju srpskim narodom i neka ne podmeću bestidno. Tužno je i žalosno ko danas govori u ime jednog velikog srpskog naroda koji je dao velikane poput Tesle, Pupina, Dositeja.. Da to bude danas jedan Dačić ili Vulin, ili njima slični. Zato im poručujemo da smanje doživljaj i da ne misle da mogu da pale vatre po Crnoj Gori, jer će kao i vazda slomiti zube. I neka ne svojataju crnogorske Srbe jer su oni naša braća, rođaci i prijatelji, koji su kao i svi građani ove zemlje svoji na svome u Crnoj Gori”, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније