Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 06. 2021. 20:25 >> 20:25
1

KRIVOKAPIĆ – KURC

Vlada CG ima punu podršku Austrije

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc tokom sastanka sa crnogorskim premijerom Zdravko Krivokapićem uputio je snažnu podršku Vladi Crne Gore na njenom reformskom putu, istakavši da postoji prostor za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i energetike, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić se sa Kurcom sastao tokom posjete Beču gdje učestvuje na Samitu lidera Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Krivokapić kazao je da većina građana Crne Gore želi da vidi našu zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije.

„Vlada kojom predsjedavam to vidi kao najvažniji vanjskopolitički prioritet i ulaže maksimalne napore da do kraja mandata ispunimo sve preduslove. Raduje me da Austrija, ali i naši drugi partneri širom Evrope to prepoznaju. U to sam se uvjerio danas, ali i prethodnih mjeseci u razgovoru sa najvišim zvaničnicima država članica“, kazao je Krivokapić.

On je, kako se dodaje u saopštenju, istakao da "Crna Gora ne bi trebalo da bude talac neriješenih pitanja u regionu, poručivši da je Vlada prvenstveno posvećena građanima, a samim tim i jačanju vladavne prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc izrazio je zadovoljstvo susretom sa predsjednikom Vlade Crne Gore.

"On je poručio da će Austrija nastaviti svesrdno da podržava evropski put Crne Gore. Kancelar Kurc uputio je snažnu podršku Vladi na njenom reformskom putu, istakavši da postoji prostor za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i energetike", dodaje se u saopštenju Vlade.

Sagovornici su, kako se navodi, saglasni da intenzitet kontakata dvije zemlje značajno doprinosi unapređenju ukupnih međudržavnih odnosa te iskazali opredjeljenost da u narednom periodu bliže sarađuju u pogledu snaženja ekonomske i druge saradnje od obostranog značaja.

Iz Vlade podsjećaju da je ovo bio drugi sastanak predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića sa kancelarom Austrije od početka manadata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније