Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 06. 2021. 17:10   >>  22:38 13

KRIVOKAPIĆ

Rezolucija o Srebrenici bila nepotrebna

Smatram da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici zaista bila nepotrebna, jer produbljuje dalje podjele i sukobe u društvu, a pored toga u Bosni i Hercegovini nije usvojena takva rezolucija, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je na Tviteru napisao da se Crna Gora borila i izborila za demokratiju i slobodu.

"Izvršna vlast je potpuno odvojena od zakonodavne vlasti i svako u parlamentu ima jednako pravo da glasa po slobodnoj volji. Odluka je bila na Skupštini i ja kao predsjednik Vlade nisam ni inicirao ni podržao donošenje ove rezolucije", naveo je Krivokapić.

On je dodao da je kada su u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Velici, Bratuncu i bilo gdje drugo gdje su nevino stradali, više puta govorio da ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena.

“Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda”, naveo je Krivokapić

Dodao je da opraštamo i suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti, te da prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i bolju budućnost naše djece.

Istakao je da je Crna Gora već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici.

“Možda su ljudi navikli na ‘britvu’ ili da sprovodite naredbe ‘šefa’ na svim nivoima države, suprotno demokratskim načelima o odvojenosti organa vlasti, jer je to bila dugogodišnja praksa na ovim prostorima, ali to nije slučaj sa mnom i ovom Vladom”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke i snose ishode istih, ma kakvi oni bili.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније