Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: RTCG Portal ]

16. 06. 2021. 11:38 >> 11:41
7

MEDOJEVIĆ PORUČIO

Bez DF-a nema borbe protiv kriminala

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević ocijenio je da u Crnoj Gori nema borbe protiv organizovanog kriminala, sve dok DF ne preuzme svoj dio odgovornosti. Kada i na koji način će se to desiti, kaže on, nije moguće precizirati.

Medojević tvrdi i da aktuelna vlada nema kapaciteta i znanja da napravi otklon od organizovanog kriminala.

"Ova vlada nema političku volju da krene u sveobuhvatnu akciju pa imamo jefitinu akciju, koja se sastoji od osnivanja novih komisija, radnih grupa, organizovanje okruglih stolova, kampanja", rekao je Medojević.

On je ponovio optužbe da se u Crnoj Gori švecuju cigarete uz pomoć aktuelne vlade, te da bi tu osnovanu sumnju trebalo da provjere nadležne državne institucije.

Kaže da je kao neko ko je dio vlasti ukazao da se šverc nastavlja.

"94 šlepera su izašla iz Luke Bar. Cigarete koje ulaze u Luku Bar sa broda, čije takođe ime znam, i agent koji dolazina taj brod da preuzima cigarete - ime mi je poznato i carinici koji carine, ime mi je poznato. Nije samo poznato meni, nego i Milivoju Katniću, Vukšiću i Brđaninu", rekao je Medojević.

Pozvao je premijera Zdravka Krivokapića i čelnike bezbjednosnog sektora da rade svoj posao.

"Nama narod nije dao glas da švercujemo cigarete. Izgleda da je, kako vrijeme prolazi, jedan od razloga zašto DF nije u vladi interes švercerskog lobija da eliminišu najhrabrije borce za pravnu državu", rekao je Medojević.

Jučerašnja akcija policije je, kaže Medojević, "brukanje institucija Crne Gore" i tvrdi da bi šverc cigareta prestao onog momenta kad bi on bio u vlasti.

"Ne želimo da budemo saučesnici i da budemo politička struktura koja to mirno gleda. Ja sigurno neću izlaziti sa dokazima pred svoju vladu. Da sam premjer, pozvao bih državnog tužioca i saopštio mu svoja saznanja, i očekivao da me informiše šta je uradio", rekao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније