Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti ]

14. 06. 2021. 06:49 >> 06:49
3

MARIĆ

Spekulacija i hipoteza da premijer osniva stranku

Izjava da će premijer Zdravko Krivokapić osnovati Demohrišćansku stranku krajem avgusta je politička spekulacija u okviru političke borbe, ali hipotetički gledano nije isključena mogućnost da se pojavi stranka sa njim na čelu, koja bi bila dio neke buduće veće predizborne koalicije, ocijenio je direktor Centra za građanske slobode (CEGAS) Boris Marić.

"Prvo, radi se o političkoj spekulaciji u okviru političke borbe. Mi u ovom trenutku ne znamo da li je to istina i pojavu nove stranke na čijem čelu je Krivokapić možemo sagledavati hipotetički”, kazao je Marić za Vijesti.

Krivokapić do sinoć nije demantovao navode predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića da će krajem avgusta osnovati Demohrišćansku stranku, o čemu se i ranije spekulisalo u političkim krugovima.

Iz Vlade juče nijesu odgovorili na pitanja Vijesti, niti su se po tom pitanju oglašavali na društvenim mrežama.

"Za Veliku gospojinu, 28. avgusta, njegov (Krivokapićev) pokret 'Ne damo Crnu Goru', prerašće u Demohrišćansku stranku. Očigledno je da je ekspertska Vlada bila lansirna rampa za formiranje političkog subjekta", kazao je Knežević za TV Prva.

Marić je ocijenio da se čini da su pregovori o rekonstrukciji Vlade izvjesni i da svi politički subjekti u vladajućoj većini grade svoje pregovaračke pozicije.

"DF je politički najagresivniji, jer se osjeća ugroženo sa jedne strane, nema nijednu visoku političku funkciju u vlasti, a sa druge strane to je njihov višegodišnji metod i pristup političkoj borbi. Demokrate imaju drugi pristup i ostvaruju određeni nivo koordinacije sa premijerom i dijelom ministara,afirmišući svoje političke smjernice”, rekao je Marić.

On je ocijenio da u toj postavci, hipotetički gledano, nije isključena mogućnost da se pojavi stranka sa Krivokapićem na čelu, koja bi bila dio neke buduće veće predizborne koalicije.

"Ali, realno, ovo mogu biti samo pretpostavke, jer je politička scena do te mjere ubrzana, opterećena usko partijskim interesima, da su mnogi scenariji u igri. Trenutno imamo Vladu koju niko ne smije da ruši, a mnogi je napadaju, iz prostog razloga što bi to moralo da se uradi sa DPS-om, a nijedan subjekt u većini nije spreman da podnese taj politički rizik, za sada”, istakao je Marić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније