Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2021. 14:44 >> 14:47
11

DPS TRAŽI

"Smijeniti Kovačevića zbog sramne reakcije"

Nikšićki DPS traži smjenu predsjednika Opštine Marka Kovačevića jer smatraju da je njegova reakcija na skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću sramna.

“I ako nekom nije bilo jasno da iza čina na Trgu Slobode, direktno ili indirektno stoje konstituenti crnogorske i nikšićke vlasti, onda je to svima postalo kristalno jasno nakon obraćanja prvog čovjeka grada, Marka Kovačevića”, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da aktuelni predsjednik ovaj sramni čin svog aktiviste ni u jednom momentu nije osudio.

“Već ga pravda urgentnom fiziološkom potrebom, koja je malo problematična jer je izvršena u centru grada”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da dok se sva Crna Gora i region zgražavaju ovim činom, Kovačević ima opravdanje za svog reprezentativnog aktivistu.

“Ali, šta očekivati od onih koji su se sa Ljubom i njegovim antifašizmom obračunavali i za života i nakon smrti. Reče Kovačević da je nama važan bronzani kip. Da, važan nam je, jer to za nas nije bronzani kip, to je simbol slobode, slobodne misli, antifašističkih, antičetničkih ideja, to je sjećanje na one koji su se borili protiv njegovih ideoloških očeva i tvoraca”, naveli su iz DPS-a.

Sve ovo je, kako su kazali, "neka nova Crna Gora" i "neki oslobođeni Nikšić", koji je samo produkt novouspostavljenog sistema vrijednosti.

“I Nikšićani, ovo je lice i naličje nove vlasti u našem gradu, gdje fašizam i četništvo uriniraju po Ljubovom spomeniku. Nek je na čast i Uri i Demokratama, jer se sve dešava uz njihovu saglasnost, pa i zakazana projekcija filma šoviniste i negatora genocida u Srebrenici Borisa Malagurskog za 19. jun u Nikšićkom pozorištu. Nek vam je na čast i obraz, a Nikšiću na žalost”, navodi se u saopštenju.

“Zbog odgovornosti koju snosi jer je svojim postupcima pustio duha iz boce revanšizma i četništva a posebno zbog sramnog načina na koji je reagovao povodom skrnavljenja spomenika najčuvenijem nikšićkom heroju, tražimo smjenu Marka Kovačevića sa mjesta predsjednika Opštine, što bi bila jedina adekvatna reakcija onih koji su ga i postavili na ovo mjesto”, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније