Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2021. 13:43 >> 13:47
2

REAGOVANJE DF-A

Krivokapić obezvrijedio ulogu Skupštine

Kršeći Ustav i Zakon o ANB-u kroz protivzakonito imenovanje Dejana Vukšića za direktora ANB-a, Zdravko Krivokapić je poslao poruku da rad Skupštine i njena zakonodavna i kontrolna uloga više nijesu potrebni ustavnom poretku Crne Gore, te da se s pravom postavlja pitanje daljeg rada svih skupštinskih odbora i samog plenuma, saopštio je Demokratski front.

“Ne glasajući, i ne učestvujući u radu Odbora za bezbjednost kada je trebalo dati mišljenje o kandidatu za direktora ANB-a, naš politički savez se jasno odredio u odnosu na tu inicijativu Zdravka Krivokapića i njihov sinhronizovani odnos prema ulozi Odbora. Dakle, posle takvog našeg čina bilo je nemoguće, u skladu sa važećim zakonom, izabrati direktora ANB-a”, navode iz DF-a.  

Kako su saopštili iz tog saveza, služeći Zdravku Krivokapiću i njegovim naredbodavcima, i sam Vukšić je krenuo “putem izdaje” onih koji su ih podržali na prošlim izborima.

“Razlika između  Dejana Vukšića i Zdravka Krivokapića je u tome što je Vukšić ipak iskazao lojalnost prema Krivokapiću, koji ga je po svaku cijenu ustavne i zakonske  kompromitacije predložio za direktora ANB-a, za razliku od Krivokapića koji niti pokazuje zahvalnost, a još manje lojalnost prema DF-u, koji ga je, u skladu sa Ustavom, predložio za premijera, a očigledno i prema SPC, koja ga je nama i preporučila”, navodi s eu saopštenju.

Nakon imenovanja, kažu da više više nemaju dilemu da relacije Krivokapića i Vukšića prevazilaze institucionalne i prjateljske okvire.

“Da li je u pitanju neki zajednički unosni posao, uskoro ćemo i to saznati. Slučajni doživljaj Zdravka Krivokapića da može vladati uz podršku devet poslanika od osamdeset jednog, koliko broji Skupština Crne Gore, polako postaje ozbiljna namjera sa svim elementima diktatorske dijagnoze”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u mnogo složenijim i težim društveno-političkim trenucima od ovog, kad je Crna Gora nekoliko puta bila na ivici građanskog rata, Skupština je bila zakonodavni dom koji se morao poštovati, i koji je imao mehanizme da kroz dijalog dovede do rješenja.

“Nažalost, posljednjom avanturom Zdravka Krivokapića, koja već predstavlja brutalno silovanje Ustava i Parlamenta, veći legitimitet u ovom trenutku imaju odluke bez pečata pojedinih mjesnih zajednica, nego Vlade na čijem je on čelu. Nemamo nikakvu dilemu da će ovakvo imenovanje Dejana Vukšića biti poništeno na Upravnom sudu, ali naš savez se neće baviti pokretanjem takvih inicijativa, jer smo uvjereni da će građani veoma brzo o svakom dati svoj sud”, naveli su iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније