Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2021. 12:58   >>  13:10 3

VUČUROVIĆ

Vlada i bivši režim žele da spriječe održavanje popisa

Posljednji stav Monstata, da je "popis ove godine nemoguće organizovati", otkriva da se priprema velika prevara građana uz dogovor aktuelne vlade Zdravka Krivokapića i bivšeg režima DPS-a, ocijenjio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Kako naglašava u saopštenju, namjera ove združene akcije i pokušaja da se spriječi tradicionalni popis, koji je predviđen da se održi ove godine, je da se sakriju i da se ne utvrde činjenice koje su pogubne i za jedne i za druge - da je pobjedu na izborima 30. avgusta odnio srpski narod, srpska jezička zajednica i pripadnici SPC.

"Ni aktuelna vlada, ni bivši režim ne žele da se ta činjenica konstatuje na popisu, i zato ga izbjegavaju i pričaju da ga je nemoguće organizovati. Saradnju Krivokapića i Đukanovića po ovom pitanju najbolje ilustruje podatak da je direktorica Monstata ista ona osoba iz DPS protiv koje je Nova srpska demokratija, još 2011. godine, podnosila krivičnu prijavu zbog falsifikovanja popisa na štetu srpskog naroda. Dakle, Krivokapić punih 200 dana nije htio, nije želio ili nije smio da smijeni partijskog vojnika DPS-a, nego mu je poslužio da sada ima izgovor kako se popis navodno ne može održati", smatra Vučurović.

On je dodao da je popis stanovištva obećan građanima, i ako neće da ga organizuje vlada Zdravka Krivokapića, koja je i na drugim pitanjima, poput izbjegavanja potpisivanja temeljnog ugovora sa SPC, izgubila podršku DF, vjeruju da će se konstituisati nova vlada koja će omogućiti da se ta ustavna i zakonska obaveza realizuje, i time spriječi pokušaj prevare građana od aktuelne vlade i bivšeg režima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније