Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2021. 11:33 >> 11:34

DPS

DF-a zbog sebe žrtvuje građane

U prelaznim i završnim odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju propisano je ostvarenje prava osiguranika kome se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem (beneficirani staž) po principu najpovoljnijeg statusa zaposlenih, što jasno ukazuje da je riječ isključivo o pravu po osnovu beneficiranog staža, a ne o prinudi prema hiljadama građana koji su izloženi represiji DF-a i ostatka vladajuće većine, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“Posebno, imajući u vidu da se prisilnim penzionisanjem porodični prihodi obespravljenih građana drastično umanjuju, a oni kao građani ponižavaju, pa je pokušaj DF-a da bezočno kršenje prava građana opravda navodnim usaglašavanjem Zakona o radu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju nastavak ponižavanja ovih građana, ali i čitave crnogorske javnosti”, navodi s eu saopštenju.

Oni smatraju da tim izgovorom DF pokušava da sakrije svoj očigledni politički cilj, a to je smjena glavnog specijalnog tužioca, koji ih krivično goni za teška krivična djela.

“To što u strahu od presude i osvetničkom žaru, opijeni vlašću žrtvuju hiljade građana, to ih se očigledno uopšte ne tiče”, zaključila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније