Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal/Mina ]

09. 06. 2021. 14:12 >> 16:40
8

PARTIJE REGOVALE

Vuković slavio Mladića, Ministarstvo da ga razriješi

Političke partije reagovale su povodom Fejsbuk objave konsultanta u Ministarstvu prosvjetu, nauke, kulture i sporta, Vladimira Vukovića, i zatražile njegovu smjenu. Vuković je u objavi bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti, slavio kao heroja.

URA: Ministarstvo da razriješi Vukovića

U građanskoj i evropskoj Crnoj Gori, kojoj stremimo, nedopustivo je i apsolutno neprihvatljivo da bilo koji konsultant, a ponajmanje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, slavi bilo kojeg osuđenog ratnog zločinca. Takve “konsultantske usluge” Crnoj Gori nisu potrebne, jer nisu ni civilizovane, ni osviješćene, ni progresivne, a ponajmanje su evropske. Ostavka Vladimira Vukovića ili raskid ugovora sa njim – jedina je adekvatna završnica ove blamaže”, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

"Kako je Vuković već jednom, i to nedavno, bio u centru pažnje, nažalost, ni tada zbog radnji koje zavrjeđuju poštovanje, ocjenjujemo da su se stekli svi uslovi da se nekom takvog kalibra otkaže povjerenje koje mu je dato da predstavlja državni resor kulture i prosvjete”, zaključuju iz URE.

Mitrović: Ekspert Ministarstva glorifikuje zločinca

Demokratska partija socijalista pozvala je premijera Zdravka Krivokapića da naloži raskid ugovora sa konsultantom u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Vladimirom Vukovićem koji, kako su kazali iz te stranke, glorifikuje zločinca.

Poslanik DPS-a Ivan Mitrović je kazao da su ključne aktivnosti Ministarstva vezane za sječu kadrova koje je ministarka Vesna Bratić sama postavila prije nekoliko mjeseci, i za politički progon direktora obrazovnih ustanova, uz odbijanje dijaloga sa prosvjetnom zajednicom i eutanazijom kulture i nauke,

Kako je naveo, dok se to dešava, „eksperti“ iz tog resora tuguju zbog presude Ratku Mladiću.

„I ovog puta, u glavnoj ulozi je favorit ministarke Bratić, "ekspert" za auto škole, šovinizam i progon novinara, znameniti aktivista Srpske radikalne stranke, koji na društvenim mrežama, sve u stihu, glorifikuje pravosnažno osuđenog zločinca za genocid“, kazao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, civilizacijski nivo "eksperata" je njihov problem, ali, kada je neko takav plaćen iz javnih sredstava, onda to postaje problem svih građana.

„Iz tog razloga, ovim putem od Krivokapića zahtijevamo da reaguje i da ministarki Bratić naloži raskid ugovora sa licem koje kontinuiranim šovinizmom unižava ugled institucije koja bi trebalo da bude u funkciji svih građana“, poručio je Mitrović.

Kako je kazao, premijer je valjda čuo koliko je daleko otišao "dobar glas" o njegovoj Vladi i ministru pravde Vladimiru Leposaviću - sve do Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

„Zato se nadamo da će ovog puta najzad pokazati kako posjeduje bar malo odgovornosti i autoriteta i odstraniti iz Vlade ljude čije je ponašanje uvreda za sve građane Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju Mitrovića.

Odgovornost na ministarki

I poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, istakla je da saradnik ministarke Vesne Bratić direktno slavi ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Sad je odgovornost na njoj i ona mora podnijeti ostavku zbog ovog skandala. Ova Vlada je, ako izuzmemo usiljena foliranja prema zapadu, na pozicijama ratnih 90-ih. Zato mora da ode da bi CG išla naprijed", napisala je Vuksanović Stanković na Tviteru. 

Podsjećamo, Vuković je ranije bio u žiži javnosti nakon što je na podgoričkom aerodromu vrijeđao novinara Nebojšu Šofranca.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније