Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 06. 2021. 18:38 >> 18:39
2

BEČIĆ I CUNGU

Raditi na pomirenju i izgradnji društvene kohezije

Obaveza svih je da zajedno rade na spuštanju tenzija, pomirenju i izgradnji društvene kohezije koja je nasušna potreba Crne Gore i svih njenih građana, saglasni su predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i predsjednikom Force Nazif Cungu.

Kako je saopšteno iz Demoratske Crne Gore, na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i na nivou lokalnih zajednica, sa posebnim osvrtom na položaj Skupštine i njenom ulogom u procesu tranzicije vlasti.

Sagovornici su, kako se dodaje, konstatovali da je ovo idealna prilika za unapredjenje odnosa na svim nivoima između Demokratske Crne Gore, kao građanske partije, i Force, kao partije predstavnika albanske nacionalne zajednice.

"Bečić i Cungu su posebno istakli zabrinutost zbog bespotrebnog i u tradiciji neutemeljenog izazivanja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, kao i zbog neodgovorne promocije vjerske netolerancije, i u potpunosti se saglasili u stavu da je obaveza svih da zajedno rade na spuštanju tenzija, pomirenju i izgradnji društvene kohezije koja je, naglasili su, nasušna potreba Crne Gore i svih njenih građana", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Force ponovo je čestitao predsjedniku Skupštine konstatujući da Bečić Skupštinu vodi u skladu sa Ustavom i zakonima, te da je posebno primjetan izbalansiran odnos prema svim poslanicima, bez obzira kojoj partiji pripadaju.

Predsjednik Force je iskoristio priliku da posebno zahvali Demokratama i Bečiću na podršci Zakonu o restituciji imovine u Valdanosu, koji je inicirao poslanik Albanske Liste Genci Nimanbegu.

Cungu je pozvao Bečića da posjeti sjedište Force u Ulcinju i da nastave razgovore o međupartijskoj saradnji dvije partije koje zajedničkim snagama mogu mnogo da doprinesu sveukupnom napretku Crne Gore na njenom evropskom putu.

"Predsjednik Bečić je ponovio više puta izrečen stav da partije koje predstavljaju manjinske narode treba da budu dio vlasti bez obzira ko tu vlast vrši, i da bi to morala biti praksa na svim nivoima vlasti. To bi, prema njegovim riječima, bio istinski dokaz da se negativno naslijeđe skorije prošlosti uspješno savladava, a progresivne ideje zrelih i odgovornih politika preuzimaju primat u našem društvu", navodi se u saopštenju.

Bečić se zahvalio Cunguu i poslaniku Nimanbeguu na konstruktivnom i korektnom pristupu, kao i pomiriteljskim stavovima prilikom predstavljanja ideja i politika Force.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i poslanik u Skupštini Crne Gore Genci Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније