Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 06. 2021. 14:24 >> 14:29
4

SDP

Otkažite prikazivanje filma Borisa Malagurskog

SDP zatražio je od Centra za kulturu Tivat da otkaže projekciju, kako kažu, huškačkog filma teoretičara zavjere, političkog aktiviste i manipulatora Borisa Malagurskog "Crna Gora - Podeljena zemlja”. U slučaju projekcije tog filma lokalna vlast, kako poručuju, neće imati podršku SDP-a.

"Zahtijevamo da se odmah otkaže predstavljanje ovakvog sadržaja. Ovakvi sadržaji sa ovakvim manipulatorskim porukama su neprimjereni za projekcije u tivatskom Centru za kulturu. Autor i njegovi simpatizeri slobodni su da promocije svojih ideja i ideologije vrše u privatnoj režiji, a nikako režiji tivatskog Centra za kulturu", naveo je u izjavi za medije Aleksandar Đurović, potpredsjednik SDP.

Đurović kaže da građanske liste koje vode Opštinu u slučaju projekcije tog filma neće imati podršku SDP-a, za dalje vršenje vlasti zbog ozbiljnog, kako kaže, kršenja dogovora o manjinskoj podršci SDP.

"Naime, autor je lice koje se u kontituitetu kroz svoje razne radove bavi podrivanjem države Crne Gore i svih vrijednosti na kojima je ona utemeljena kao građanska i nezavisna država, pa bi promovisanje i afirmisanje pomenutog autora i njegovog “ostvarenja” samo dodatno narušilo i destabilizovalo političke odnose", naveo je Đurović.

Tivat je, kako ističe, prepoznat kao mirna, multinacionalna i multikulturna sredina, odana i posvećena građanskoj Crnoj Gori i nećemo dozvoliti da ovakvi i slični sadržaji kontaminiraju i lokalnu i državnu javnu scenu.

"Promocija Malagurskog i njemu sličnih ne može i neće doprinijeti smirivanju tenzija i pomirenju naše "podijeljene zemlje". On i slični njemu svojim manipulacijama i malverzacijama te podjele prave i produbljuju tako da ni jedna lokalna uprava koja takve i slične autore bude promivisala neće imati podršku SDP", zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније