Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 06. 2021. 14:28 >> 14:29
3

MRVALJEVIĆ-TIMONIJE

Francuzi da posjete Crnu Goru tokom ljeta

Predsjednik Odbora Demokrata u Prijestonici Cetinje Danilo Mrvaljević pozvao je državljane Francuske da posjete Crnu Goru tokom ljetnje turističke sezone, a ujedno iskazao uvjerenje da će naši zdravstveni i turistički radnici stvoriti sve preduslove za njihov ugodan i bezbjedan boravak u našoj zemlji, saopšteno je iz te partije.

Mrvaljević je primio ambasadora Republike Francuske u Crnoj Gori, Kristijan Timonije, tokom njegove radne posjete Cetinju.

U duhu prijateljskih, kulturnih i istorijskih odnosa, sagovornici su iskoristili priliku da konstatuju posvećenu i kontinuiranu saradnju naše dvije države.

Tom prilikom, ambasador Francuske je ukazao na vrijednosti za koje se zalaže Demokratska Crna Gora, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem, i pružio veliku podršku našem radu u daljem promovisanju ideje jedinstva i pomirenja, te istakao da je to jedini prihvatljiv i ispravan put kojim Crna Gora treba da korača ka Evropskoj uniji.

Danilo Mrvaljević je iskoristio priliku da sagovornike upozna sa znamenitostima Prijestonice, istorijskim i kulturnim značajem ovog mjesta za Crnu Goru, te istakao da je Cetinje uvijek bilo riznica značajnih i plemenitih ličnosti, koji su svojim primjerima ostavili neizbrisiv trag.

"Takođe, predstavnici Demokrata, upoznali su sagovornike sa ekonomskim prilikama u Prijestonici i u tom smislu sa kontinuiranim radom, naporima i konkretnim aktivnostima našeg Kluba odbornika u Skupštini Prijestonice, na poboljšanju cjelokupne ekonomsko - socijalne slike Cetinja i poboljšanja uslova života u toj lokalnoj zajednici", navode iz Demokrata.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o političkim dešavanjima, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou i tom prilikom se saglasili da naše društvo treba da teži većem multietničkom i multinacionalnom skladu, kao jedinim provjerenim vrijednostima, a sve u cilju jačanja blagostanja, suživota i prosperiteta našeg društva.

Mrvaljević je, zajedno sa svojim saradnicima, iskoristio priliku da pozove državljane Francuske da posjete Crnu Goru tokom ljetnje turističke sezone, a ujedno iskazao uvjerenje da će naši zdravstveni i turistički radnici stvoriti sve preduslove za njihov ugodan i bezbjedan boravak u našoj zemlji.

Ambasador Francuske, vrednujući značaj Cetinja, iskazao je želju da zajedno sa svojim saradnicima pomogne u promociji turističkih potencijala Crne Gore, a posebno Prijestonice.

Od predstavnikia Demokratske Crne Gore, sastanku su prisustvovali i odbornici, Natalija Božović, zadužena za pitanja kulture i Boban Krstev, zadužen za oblast sporta.

Sa druge strane, sastanku su pored Timonije, prisustvovali, prvi savjetnik ambasadora Lorent Goncalves, i ateše za štampu Vesna Lučić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније