Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 06. 2021. 19:10 >> 19:11
5

MARKOVIĆ

"Prijava protiv Damjanović ništa drugo do hajka"

Bivši premijer Crne Gore, Duško Marković, saopštio je da je krivična prijava protiv Sanje Damjanović ništa drugo do hajka protiv nje.

"Sanja Damjanović je kao priznati istraživač i stručnjak bila odlična ministrica u Vladi koju sam predvodio. Naučnica koja je Crnoj Gori i njenim stručnjacima obezbijedila mjesto na evropskim i svjetskim institutima i projektima", napisao je Marković na Tviteru.

Dodao je da se njeni naučni dometi ne mogu dostići, a još manje poništiti. 

"Zato krivična prijava iz aferaških kabineta, svedena na nagađanja koliko je učesnika bilo na početku seminara, a koliko nakon pauze ili kako je plaćena kotizacija nije ništa drugo do hajka protiv Sanje Damjanović, čije naučne i radne domete ne mogu dostići, a još manje poništiti", napisao je biši premijer.

Vlada Crne Gore je podnijela krivičnu prijavu protiv Damjanović, nekadašnje sekretarke Smiljane Prelević i NN osobe zaposlene u tom resoru, zato što su navodno oštetile državni budžet za više hiljada eura tokom organizacije dvodnevnog skupa Međunarodnog instituta za održive tehnologije jugoistočne Evrope (SEEIIST). 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније