Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

03. 06. 2021. 15:27 >> 15:28

SKUPŠTINA CG

Završena rasprava o izvještajima ASK-a

Skupština Crne Gore završila je danas raspravu o izvještajima Agencije za sprečvanje koruocije (ASK) za 2019. i prošlu godinu, i o njima će se izjasniti naknadno.

Predsjednik Savjeta ASK-a Momčilo Radulović, rekao da su aktivnosti koje je u izbornom ciklusu sproveo ASK-a realizovane na transparentan profesionalan i zakonit način.

"Bez selektivnosti, političkih primjesa u radu i uz najbolje ocjene domaćih, a posebno međunarodnih faktora", kazao je Radulović.

On je naveo da je unaprijeđena transparentnost i da je ASK otvorio vrata pravno utemeljenim inicijativama svih segmenata društva.

"Insistirali smo na rješavanju zaostalih predmeta, zbog kojih je u prethodnom periodu bačena sjenka na rad Agencije, zamagljivani rezultati koje je Agencija postizala u drugim oblastima rada", kazao je Radulović.

On je rekao da su inicirali izmjenu zakonskog okvira kojim se regulišu dodjela stanova i kredita pod povoljnim uslovima.

Radulović je ocijenio da je potrebno dalje jačanje povjerenja u rad Agencije kod domaće i međunarodne javnosti, ali i da treba raditi na izmjenama zakona i povećanju nadležnosti.

Poslanik Demokratske narodne partije Dragan Bojović kazao je da je skupštinski Odbor za antikorupciju negativno ocijenio oba izvještaja.

Bojović je rekao da se u izvještajima Evropske komisije i ocjenama domaće i međunarodne javnosti Agencija percipira kao tijelo koje djeluje bez pravog profesionalnog nezavisnog ocjenjivanja i donošpenja odluka.

"Naročito se ističe selektivnost u primjeni zakona i navodi da ASK i njeni zaposleni moraju osigurati maksimalnu transparentnost, integritet, nepristrasnost, neselktivan pristup i doslednu i punu primjenu zakona", naveo je Bojović.

Poslanica Socijalističke narodne partije Danijela Đurović smatra da je mnogo primjera selektivnoti u radu ove institucije.

"Daleko smo mi od toga da se izborimo sa korupcijom," kazala je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније