Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

31. 05. 2021. 07:08 >> 07:15
2

POPOV

Vlada nestabilna i bez podrške u svojim redovima

Koliko crkva može da diriguje političkom scenom govori i to što je premijer Crne Gore došao na noge patrijarhu u Beograd u vrijeme održavanja Sabora, da moli za neke stvari i pokušava da amortizuje moguće nezadovoljstvo, kaže za Pobjedu Aleksandar Popov, kopredsjednik Igmanske inicijative.

On smatra i da nije dobro što je ispalo da je crkva glavni igrač, a država mora da joj podilazi da bi neke stvari amortizovala.

"Tu ulogu joj je nesmotreno omogućio i bivši režim u Crnoj Gori. Začudilo me je da je Đukanović kao iskusan političar u zadnjoj godini mandata parlamenta i Vlade ušao u pitanje koje može da izazove toliko velike turbulencije. Crkva je to iskoristila da mobiliše ne samo vjernike i one koji su se osjećali i izjašnjavali kao Srbi, nego da mobiliše i sve one nezadovoljne korupcijom i ponašanjem režima", rekao je Popov.

Time je, kako je ocijenio, data snaga crkvi i zamah, na kraju se pokojni Amfilohije pojavio kao čelni čovjek u formiranju Vlade.

"Crnogorska vlada je nestabilna, nema čak podršku ni u redovima sopstvene većine i zato se sve ovo dešava – da bi se uspostavio mir po svaku cijenu, da se dalje ne talasa. To je međustanje koje ne znamo gdje može da vodi", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније