Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2013. 17:41   >>  17:37

BRISEL – PODGORICA

CG će biti dio ISAF misije i nakon tranzicionog perioda

Crna Gora će učestvovati u ISAF misiji u Avganistanu i nakon tranzicionog perioda 2014. godine, u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima, najavila je ministar odbrane, Milica Pejanović Đurišić.

Pejanović Đurišić je danas u Briselu učestvovala na sastanku Sjeveroatlantskog savjeta NATO u ISAF formatu, kojim je predsjedavao generalni sekretar Alijanse, Anders Fog Rasmunsen.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tema sastanka bila je sagledavanje trenutne bezbjednosne situacije u Avganistanu, i ocjena postignutog napretka u procesu prenosa nadležnosti sa međunarodnih na avganistanske snage bezbjednosti.

Pejanović-Đurišić je u obraćanju učesnicima sastanka kazala da će Crna Gora i u narednom periodu biti posvećena učešću u misiji, i istakla značaj iskustava koje pripadnici Vojske Crne Gore stiču obavljanjem zadataka u međunarodnom okruženju.

“Ona je najavila da će Crna Gora uzeti učešće i nakon tranzicionog perioda 2014.godine, u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima”, kaže se u saopštenju.

Učesnici sastanka ocijenili su da se misija u Avganistanu uspješno privodi kraju, i da se povlačenje savezničkih snaga odvija po planu, a sve zemlje kontributori istakle su opredjeljenje da u misiji ostanu do kraja mandata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније