Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 05. 2021. 12:59 >> 13:00
2

ZIROJEVIĆ

"Radulović da ispuni obećanje i podnese ostavku"

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević pozvao je šefa diplomatije Đorđa Radulovića da, kako kaže ispuni ranije obećanje, i podnese ostavku, jer je za ambasadora u Srbiji predložio Želidraga Nikčevića, čovjek koji, kako kažu u SD-u, himnu Crne Gore kvalifikuje kao “ustašku”.

“Ukoliko ja predložim ljude koji su ikad radili protiv Crne Gore ili rekli nešto protiv Crne Gore, ja ću da podnesem ostavku”. Ovo, poštovani građani, nije izjava nekog ministra iz prošle Vlade, već ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića data u intervjuu na televiziji Vijesti. Sama izjava je nešto što bi bilo poželjno da svaki ministar u ovoj i svakoj idućoj Vladi kaže povodom imenovanja za koja je nadležan. Problem je u tome što ministar Radulović djeluje suprotno svojim Riječima”, poručuje Zirojević.

Podsjetiće ministra, da je Želidrag Nikčević čovjek koji himnu Crne Gore kvalifikuje kao “ustašku”, a službeni crnogorski jezik naziva “takozvanim”.

“Ako ovo nije rad i govor protiv Crne Gore, pitamo se šta je? Ili ministar Radulović dijeli stavove sa gospodinom Nikčevićem, pa mu ovo nije problematično? Nezapamćen skandal u crnogorskoj diplomatiji bio bi i činjenica da neko ko evidentno ima prebivalište u drugoj državi postane ambasador neke države u toj državi. No, izgleda je politika Vlade takva da, kad ministri mogu imati prebivalište i državljanstvo u drugim državama, zašto ne bi mogli i ambasadori. Nikčevića, taman, ne moraju ni seliti”, poručuje funkcioner SD-a.

Zirojević pita ministra Radulovića da li, kao neko ko se predstavlja zagovornikom evropskih i evroatlantskih integracija, vidi neki problem u činjenici da, za ambasadora Crne Gore u nekoj državi imenuje deklarisanog protivnika članstva u NATO, pa čak i u EU.

“Imajući u vidu sve navedeno, a pozivajući se na izjavu ministra Radulovića datu u intervjuu na televiziji Vijesti, ovim putem ga pozivamo da ispuni obećanje koje je dao, podnese ostavku i spasi crnogorsku diplomatiju”, zaključio je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније