Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2021. 16:36 >> 16:37
6

LIBERALNA PARTIJA

"Izrugivanje sa državom u Budvi za Dan nezavisnosti"

Opština Budva ponovo se izruguje sa državom i to baš povodom Dana nezavisnosti 21. maja, kada obilježavavamo 15 godina od obnove državne nezavisnosti, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

"Umjesto državnim zastavama, opštinska vlast okitila je grad sa srpskim trobojkama pod komičnim izgovorom da je to zastava kraljevine Crne Gore. Prije svega, ta zastava koja na sebi nema grb Crne Gore nije nikada bila zastava kraljevine Crne Gore već srpska narodna zastava u Srbiji, a sve i da jeste bila zastava kraljevine, 21. maja se ne obilježava dan kraljevine Crne Gore već dan obnove nezavisnosti države Crne Gore koja ima svoja obilježja i simbole, definisane Ustavom i međunarodno prepoznate", naveli su iz LP.

Prema njihovim riječima, jasno je da je to samo ogledalo velikosrpske agende i politike koju opštinska i aktuelna državna vlast i ne kriju.

"Njihovo je legitimno pravo da budu pristalice nacionalističkih i velikodržavnih ideja, ali sa pozicija vlasti i državnih i lokalnih organa i službi moraju poštovani slovo zakona i državne simbole a ne iznositi svoje hirove i sprovoditi politiku koja se njima intimno dopada. Na šta bi ličila Crna Gora kada bi svaka lokalna vlast i svaki rukovodilac obilježavao državne praznike i kitio gradove po sopstvenoj volji i ukusu, sa raznim simbolima koji mu leže na srcu? Korisnije bi bilo da se bave turističkom sezonom u metropoli turizma nego istorijom i heraldikom", poručuju iz LP.

Iz te partije pozivaju Opštinu Budva da hitno odustane od takve, kako su kazali, tragikomične prakse, "uzobilji se i svoje nadležnosti sprovodi u skladu sa Ustavom, zakonom i drugim aktima države i lokalne samouprave".

"Neka pokažu makar malo odgovornosti prema građanima i prema državi čiji su funkcioneri i službenici i makar malo civilizacijske i demokratske svijesti, sve partije lokalne vlasti, naročito URA, bivša građanska i crnogorska partija a danas očigledno samo ukras i privzjezak DF i Demokrata", zaključuju iz LP.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније