Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2021. 14:38 >> 14:38
12

ĐURAŠKOVIĆ PORUČIO

"Trobojke provokacija kojom se ponižava država"

Obilježavanje Dana nezavisnosti isticanjem trobojki na ulicama Budve nastavak je ponižavanja države Crne Gore koju od svog početka sprovodi koalicija sa državnog nivoa SPC-DF-URA, saopštio je danas Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP.

"Marionetska Vlada koja funkcioniše na relaciji Podgorica-Beograd-Banja Luka-Trebinje a koju punim kapacitetom podržavaju "patriote" iz GP URA i njihova tragikomična "ruka pravde" kreiraju ambijent u kojem je apsolutno normalno glasati sljedbenika četničke ideologije za gradonačelnika Nikšića i trobojkama obilježavati Dan nezavisnosti Crne Gore. Sve ovo uz snažnu podršku navodnih državotvoraca iz URE koji su u šerlokovskom zanosu ruke pravde zaboravili na građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru", piše u saopštenju Đuraškovića. 

Dodaje da je provokacija sa trobojkama izvedena sa ciljem ponižavanja države i svih koji Crnu Goru osjećaju nezavisnom i svojom. Ističe i da se to ne razlikuje se od glasanja u Nikšiću za "otvorenog podržavaoca četničke ideologije koji vrijeđa crnogorsku himnu".

"Razlike u potiranju države nema, u pitanju su samo nijanse. Kada zbog vlasti ne smijete, od DF-a i SPC, da osudite udar na antifašizam u Crnoj Gori i progon nastavnice sa Cetinja, s pravom se pitamo da li su istorijski revizionizam i poistovjećivanje četnika i partizana naredni potezi. Kako su krenuli, ovo djeluje kao normalan slijed potpuno suludih antidržavnih i kleronacionalistickih odluka", zaključuje Đurašković. 

 

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније