Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2021. 12:27 >> 12:28
6

DPS

URA najodgovornija za širenje tuđih zastava u Budvi

Opštinski odbor DPS Budva smatra da je za širenje zastava druge države po tom gradu uoči državnog praznika odgovoran Građani pokret URA.

Kako ističu u DPS-u, jeftin trik sa pokojom zastavom EU, je rukopis URA i ničiji drugi.

"Ne vidimo da su se ni profesorica - poslanica, niti lokalni političari odrekli privilegija, visokih zarada i luksuznih službenih automobila. Puna su vam usta planova. Kad već ne osuđujete sramotu u režiji vaših partnera, možete li saopštiti javnosti Budve i Crne Gore u koliko je komisija učestvovala nekad odbornica sada poslanica Jelušić i koliko je novca zaradila od komisija?", navodi se u saopštenju.

Umjesto osvrta na zamjenu teza, građanima, a ne predstavnicima URA, uputili su nekoliko pitanja.

"Nije li URA bila dio ove lokalne vlasti u prošlom mandatu, kada je njenom članstvu lokalna uprava služila za zapošljavanje članova porodice? Nije li URA beskompromisno na braniku nove vlasti u Nikšiću, koja barjači četničkim znamenjima? Ne ćuti li URA već danima povodom političkog progona nastavnice sa Cetinja i njenih učenika koji su slavili Dan pobjede nad fašizmom? Ne ćuti li URA već sedmicama na to što Vladini “eksperti” iz Srpske radikalne stranke nasrću na crnogorske novinare? Ne ćuti li URA već mjesecima na to što Univerzitet Crne Gore vodi osnivač jednog od najradikalnijih šovinističkih internet portala? Nije li URA u Skupštini glasala za one koji su se proslavili šovinističkim ispadima tokom kojih su bješnjeli na "ustašku đubrad" i "produkte genetskog inženjeringa"? Sjede li predstavnici URA u Vladi koja se obračunava sa ljudima zbog njihove etničke pripadnosti i antifašističkih uvjerenja? U krajnjem što se tiče pravde i vladavine prava imate sve sada u vašim rukama, sve ono što ste željeli, upadajući kroz prozore institucija, pa pokrenite gospodo shodno zakonima ove države pitanje “ugroženog” prvog Budvanina. Ako vam basta! Mi još, a i građani Budve pamtimo vas sve zajedno sretne i nasmijane na fotografiji ispred Opštine", navodi se u saopštenju DPS-a.

Na kraju su poručili da se manu DPS-a, jer su oni sada vlast, pa neka reaguju, ali ne saopštenjima nego djelima.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније