Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 05. 2021. 20:56 >> 21:01
9

DPS KRIVOKAPIĆU

"Mamurni kafanski gost koji ponavlja besmislice"

Ukoliko premijer Zdravko Krivokapić posjeduje neke dokaze o umiješanosti bilo koga iz Demokratske partije socijalista (DPS) u genocid u Srebrenici, neka ih momentalno proslijedi relevantnim međunarodnim i institucijama u Bosni i Hercegovini. U suprotnom, pozivamo ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću, navodi se u reagovanju Demokratske partije socijalista (DPS).

"Čudno je da Krivokapić ne pominje koje su partije usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na koju se poziva. Čudno je i da on naglašava kako je njegov i stav njegovih ministara o tome jasan. Da li je to onaj njegov stav iz 1999. godine, kada je po kućama “četničkih vojvoda” sjedio ispod Karadžićevih i Mladićevih fotografija? Ili je to onaj stav koji je iskazao njegov ministar pravde? Da li je to ponižavanje Bosne i Hercegovine i njenih simbola pri svakoj mogućoj posjeti Krivokapića i njegovih ministara toj državi?", navode u saopštenju.

Da potvrde svoj stav o genocidu u Srebrenici, i odrede se prema negatorima ovog zločina, članovi vladajuće koalicije, kako navode, imaće narednih dana u Skupštini, dodajući da ćemo opet vidjeti u kojem pravcu ide ova vlast.

"Što se predsjednika Đukanovića tiče, on se već i obraćao tokom Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici - a njegov i stav svih članova Demokratske partije socijalista o tom događaju više je nego jasan. Za razliku od Krivokapića - nemamo potrebu da govorimo u uvijenim formama, pa jasno poručujemo da se u Srebrenici dogodio genocid, kao najveće zvjerstvo u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Za razliku od Krivokapića, mi to ne vidimo kao političko - već civilizacijsko pitanje", dodali su u saopštenju.

Navode da Krivokapiću ostavljaju da glorifikuje Vučića i govori o njegovim “podvizima” u Srebrenici.

"Napadajući istovremeno predsjednika Đukanovića i DPS, a sve potajno se nadajući da će već jednom umoliti premijerku Srbije da mu pošalje taj poziv. Dobro će mu ovo, današnje, ničim izazvano inferiorno podilaženje doći", zaključili su u saopštenju.

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić energično je danas odbacio svaku povezanost aktuelne vlade sa događajima u Srebrenici.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније