Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 05. 2021. 15:06   >>  15:09 3

DEMOKRATE BUDVE

"Milić zaslužuje samo divljenje i podršku"

Nova direktorice Doma zdravlja u Budvi Anđela Milić nije samo ponos Demokrata, već cijele Budve i odgovornost koju je preuzela u najtežim zdravstvenim uslovima zaslužuje apsolutnu podršku od svakog dobronamjernog čovjeka, poručuju iz te partije.

DPS je juče saopštio da je požrtvovanu direktoricu zamjenila bivša odbornica Demokrata sa tri mjeseca staža.

“Umjesto da je DPS-u, kao i svim Budvanima, drago da je naša mlada doktorka Anđela Milić prihvatila veliku odgovornost i preuzela upravljanje DZ Budva, oni su danas, u očaju izazvanom spoznajom da polako gube i poslijednji kutak za zloupotrebe posegli za sramnim kvalifikacijama na račun nekog ko se čak i kroz svoje političko djelovanje isključivo bavio pitanjima i problemima svoje struke. Da ponovimo, nije ovo nikakva “nagrada”, kako ste naveli, već naprotiv, nakon 30 godina urušavanja zdravstvenog sistema od strane upravo vas iz DPS-a potrebna je neizmjerna odgovornost i požrtvovanje preuzeti rukovođenje Domom zdravlja u Budvi., zbog čega doktorka Milić zaslužuje samo divljenje i podršku”, poručuju Demokrate.

Kažu da se briga DPS-a za što boljom zdravstvenom uslugom Budvanima ogleda najviše u tome što za 30 godina nijesu našli za shodno da iniciraju i izbore se za otvaranje dodatnih kapaciteta primarne zdravstene zaštite u tom gradu.

“Niste se previše opteretili ni činjenicom da Budva, kao najveće turističko mjesto, nema sopstvenu bolnicu, niti zdravstveni centar, pa ste se sada našli da “pametujete” i učite nas kako i što treba. Konačno, vi ste partija koja je glasala upravo protiv amandmana doktorke Milić, tadašnje odbornice, da se uredi pedijatrija u Domu zdravlja”, poručuju Demokrate.

Kažu da bi o bivšoj direktorici doktorki Vučetić mogli mnogo toga reći.

“Kao na primjer da je upravo ona zatvorila ambulantu na Pržnu, ali takođe se našla i u prijavi TOB da je zajedno sa još nekoliko doktora DZ Budva nezakonito izdavala bolovanja zaposlenima u tom preduzeću, čime je direktno i isključivo iz političkih razloga opstruiran rad TOB-a nakon smjene vlasti 2016. godine. O političkom angažmanu je dovljno reći samo to da je upravo gospođa Vučetić od 2005-2012 bila odbornica DPS-a, a za sve to vrijeme nam je Dom zdravlja propadao “na oči”. Danas je i sin doktorke Vučetić odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu”, stoji u reagovanju Demokrata.

Navode i da radi javnosti moraju demantovati neistine o angažmanu doktorke Milić za vrijeme pandemije.

“Doktorka Milić se još prošle godine, na početku pandemije, stavila na raspolaganje Domu zdravlja Budva, ali je menadžement te ustanove iz političkh razloga i zbog izbora koju su bili zakazani za avgust mjesec, uporno držao po strani. Možda izbog toga kako ne bi mogla da posvjedoči o prikupljanju potpisa zaposlenih u ustanovi za DPS izbornu listu ili kako ne bi došla u posjed informacija o pritisku na zaposlene da glasaju DPS. I sve je to predstavljalo grubo kršenje Hipokratove zakletve, što u ustanovi sasvim dobro znaju”, kažu Demokrate.

Kažu i da je doktorka Milić više puta prekidala specijalizaciju kako bi u jeku prethodna dva talasa epidemije dolazila iz Beograda i pružala pomoć doktorima i svojim sugrađanima, radila je i vikendima i kada god su to potrebe zahtjevale

“Zaposleni u ustanovi i pacijenti najbolje znaju ko je i koliko bio požrtvovan i prisutan svih tih teških dana. Nemojte se više baviti ovako jadnim podvalama i nemojte u blato iz kog promaljate glavu gurati naše mlade sugrađane, pristojne i vrijedne ljude koji dolaze iz uglednih i poštenih budvanskih familija, a posebno ne nekog čija je karijera vezana za najplemenitiju struku, a ko je politički angažman isključivo koristio kako bi ukazivao na probleme struke i zdravstevnog sistema. Ukoliko ne možete i ne želite da pomognete sklonite se, ostavite one koji su dobili podršku da popravljaju ono što ste vi pokvarili da to i pokušaju”, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније