Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 05. 2021. 15:24 >> 15:24

STANIĆ

Vlast da stane uz građane, a ne guvernera

Teret dugotrajne kovid krize ne smiju da snose samo građani, već ga treba prebaciti i na banke koje su uprkos pandemiji ostvarile u 2019. i 2020. neto profit od skoro 70 miliona eura, smatraju u Socijademokratskoj partiji.

"Preko 10.000 malih i srednjih kompanija pogođeno je kovid krizom, dok je bez posla za 14 mjeseci ostalo 22.000 naših sugrađana. Mnogima koji su zadržali svoje radno mjesto u sektoru malog i srednjeg biznisa, koji zapošljava 72% radnika u privatnom sektoru, plate su smanjene za 10-30%. I sada se banke koje su zadnje dvije godine ostvarile profit od 70 miliona bune što 22.000 onih koji su izgubili posao i na desetine hiljada radnika kojima su plate smanjene treba da dobiju pola godine vremena da im se pokušaju olakšati uslovi u kovid krizi", ističe se u saopštenju člana predsjedništva SDP-a Mirka Stanića. 

Kako je dodao, zbog toga je SDP i predložila Zakon o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita kojim bi se omogućilo hiljadama građana i kompanija da svoje obaveze odlože na pola godine, identičan zakonskom predlogu koji su podnijeli i prošle godine. 

"Ključnu odgovornost za ovakvo stanje i sutuaciju u koju su dovedeni građani i privreda snosi guverner Radoje Žugić, jer je svojim odlukama bio na strani profita banaka, a ne elementarne zaštite i razumijevanja opšte situacije izazvane Kovid krizom. Vjerujemo da će vladajuća većina, i tokom skupštinske rasprave podržati zakon SDP-a, stati iza građana i privrede, a ne iza guvernera Žugića i njegovih pogrešnih odluka", naglašava Stanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније