Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Portal RTCG ]

07. 05. 2021. 11:10   >>  12:23 6

KONSTITUTIVNA SJEDNICA

Vuković novi predsjednik SO Nikšić

Nemanja Vuković iz Demokratske Crne Gore izabran je za predsjednika Skupštine opštine Nikšić. Vuković je izabran sa 22 glasa za i 14 protiv, bez uzdržanih. On je preuzimajući dužnost kazao da će propise donositi u skladu sa društvenim potrebama, a ne potrebama interesnih grupa, a ilegalni poslovi biće stavljeni van snage.

Vuković je nakon polaganja zakletve čestitao Nikšićama na njihovom demokratskom izboru nove vlasti.

“Konačno je došlo vrijeme da naš grad u pravcu njegovog oporavka vode časni i stručni ljudi. S tm u vezi, predstavlja mi izuzetnu čast i privilegiju što su mi takvi ljudi ukazali povjerenje da danas budem izabran za predsjednika SO”, kazao je on.

Obećao je da će svoj posao raditi nepristrasno.

“Neophodno je da odmah prionemo na posao i odluke donosimo u korist svih građana bez obzira na bilo koje njihovo svojstvo i pripadnost. Ko se bude ponašao drugačije u meni i Demokratama imaće najvećeg protivnika. Uvjeren sam da ćemo biti konstruktivni i kooperativni i doprinijeti boljitku grada”, kazao je Vuković.

Poručio je da će vrata SO biti svima otvorena.

“Promovisaćemo što veće uključivanje javnosti u donošenje odluka. Ali budite sigurni da ta vrata neće sigurno biti otvorena za one koji hoće kupoprodaju propisa i koruptivne šeme. Propise ćemo donositi u skladu sa društvenim potrebama, a ne potrebama interesnih grupa. Zastupaćemo narodne interese, a ne crnu berzu i naravno, ilegalni poslovi biće stavljeni van snage”, poručio je Vuković.

Predstavnik predlagača Marko Nikčević upoznao je odbornike sa biografijom Vukovića.

Nemanja Vuković rođen je u Nikšiću 1995. godine. Profesor je fizičke kulture, a diplomirao je u Beogradu, trenutno privodi kraju magistarske studije iz oblasti komunikoloških nauka. Član je i GO Demokratske Crne Gore.

“Predlog podnosimo s ubjeđenjem da će Nemanja Vuković svojim marljivim radom i odgovornim odnosom prema obavezama opravdati povjerenje i dati puni doprinos efikasnom i transpparentnom radu”, kazao je Nikčević.

Kazao je i da će jačati kontrolne i nadzorne mehanizme u cilju podizanja odgovornosti lokalnih funkcionera i transparentnosti njihovog rada.

Odbornik koalicije Evropski tim za Nikšić Marko Burić istakao je da je dosadašnja vlast uradila mnogo za Nikšić i da se grad razvijao velikom brzinom, te da očekuje da će i nova vlast nastaviti u tom pravcu.

“Naš pristup će, kao i u kampanji biti pozitivan u interesu svih građana Nikšića. Bićemo konstruktivna opozicija koja je spremna za saradnju koja doprinosi dobro ovom gradu”, kazao je Burić .

Prije izbora verifikovani su mandati odbornika i konstatovan je prestanak mandata dosadašnjem predsjedniku Skupštine Radivoju Nikčeviću i sekretarki Skupštine.

Sjednicu je zakazao dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Radivoje Nikčević, a shodno zakonskoj proceduri o formiranju vlasti, predsjedava najstariji odbornik, lider izborne liste Za vaskrsenje Nikšića, Miodrag Davidović.

Nakon konstitutivne sjednice Skupštine u najkraćem zakonskom roku biće održano naredno zasijedanje na kome bi za predsjednika Opštine trebalo da bude izabran nosilac izborne liste Za budućnost Nikšića, Marko Kovačević.

Na proteklim lokalnim izborima u Nikšiću koalicije koje vrše vlast na državnom nivou, osvojile su ukupno 22 mandata od 41 odborničkog mjesta u nikšičkoj Skupštini.

Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a deset koalicione liste Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić, na čelu sa Demokratama i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata, što je pojedinačno najbolji izborni rezultat.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat, dok Socijademokratska partija(SDP) Srcem za Nikšić nije uspjela da pređe cenzus.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću imalo je 58.833 građana, od kojih je oko 82 odsto glasalo za jednu od šest izbornih listi.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније