Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 05. 2021. 18:48 >> 18:56
2

DEMOKRATE REAGOVALE

"Novljani će pokazati šta misle o vašoj kampanji"

Novljani će vam, u nedjelju 9. maja, pokazati šta misle i o vašim rezultatima, ali i o vašoj bestidnosti u kampanji, navela je u reagovanju Demokratska Crna Gora.

Podsjetimo, DPS Herceg Novi saopštio je da će aktuelna hercegnovska vlast ostati upamćena kao najgora u istoriji jer je, kako su naveli, stopa nezaposlenosti dostigla rekordan nivo od kada se zvanično mjere ti podaci.

"Novljanke i Novljani su oni ljudi koje ni za vaših 'zlatnih vremena' nijeste mogli prevariti. Nijesu vam se dali tad, pa neće ni ovoj ruševini koja je od vas ostala. Osnovna pretpostavka svima poznatog kataloga groteski koji se odaziva na ime DPS jeste da su građani potpuno lišeni sjećanja i inteligencije, pa i dalje pokušavaju nastupiti iz zamišljene uloge nekoga ko ima moralnog osnova da drugima drži lekcije. Ali, od tog vašara kriminalnih djelatnosti i zloupotreba predvođenog moralnom gromadom čije je auto na pješačkom prelazu 'napala' djevojčica, ništa se osim laži i pokušaja obmana i ne očekuje", naveli su u saopštenju.

I baš, kako navode, u danu kada Demokrate javnosti prezentuju suštinu njihovog "patriotizma" izraženog stotinama hiljada eura za otpremnine njihovih funkcionera koji od zdravih preduzeća po pravilu prave gubitaše.

"Oni nalaze za shodno da kritikuju Stevana Katića i njegov učinak Baš u danu kada je obzanjeno da naši direktori, poput Nikole Rovčanina iz EPCG i Vladimira Čađenovića iz CEDIS-a, iz svojih ugovora o radu izacuju klauzule o otpremninama jer se radi za narod, a narodni novac poštuje vi se usuđujete pomenuti Stevana Katića?", dodaju u saopštenju.

Onog Steva Katića, pitaju Demokrate, koji u prethodne četiri godine nije uzeo niti jedan jedini euro za dnevnice, iako su mu po zakonu pripadale?

"Onog Steva Katića koji je sa svojim timom i u saradnji sa Vladom Crne Gore oslobodio Herceg Novi vaših rampi i okova, čineći sve što može da spasi i nadoknadi ono što je vaša suluda politika uradila novskom turizmu i ugostiteljstvu? Onog Steva Katića koji je sa svojim timom završio 200 projekata, a od ponedjeljka ujutro kao novi-stari gradonačelnik kreće u još 300, koji će biti i veći i skuplji jer će Herceg Novi konačno, nakon decenija vaše osvete za nepokornost, imati podršku Vlade?", pitaju Demokrate.

Zaista treba biti fantstično nemoralan, kako navode, da bi se iz vaše pozicije usudilo kritikovati aktuelnu i buduću novsku vlast.

"Ali da vas tako pune 'sjajnih ideja' još jednom pitamo, šta bi sa velikim novskim firmama, koje su gradile generacije a nad kojima ste imali vlast?", pitaju Demokrate.

Postavljaju pitanje DPS-u i da li se sjećaju HTP Boke, Prvoborca, Jadranskog brodogradilišta?

"Koliko je Novljanki i Novljana ona zapošljavala, dok je nijeste prodali uništitelju novskog turizma, da joj stavi katance i u ruševine pretvori hotele koji su nekada dočekivali goste sa svake strane svijeta, i hranili mnoge novske porodice? Pitate li se za sudbine tih radnika koje ste ostavili bez posla i rastjerali po svijetu, a njihovu "kuću" ugasili Da li ikad pomislite na sav taj trud i rad bijeljanskih pregaoca, predvođenih braćom Todorović, koji su iz ničega, samo snagom i znanjem bokeljskih pomoraca stvorili privrednog giganta? Da li ikad pomislite zašto dokovi bokeških borodogradilišta danas valjaju Njemcima, Holanđanima, Turcima i Letoncima, a nama nijesu valjali? Koliko su se vaši veliki 'stručnjaci' ugradili u tu suludu odluku kojom se ugasila jedna velika, kompleksna i u bokeškoj tradiciji duboko utkana industrija?", pitale su Demokrate.

Navode da sitni trgovački mentalitet ne razumije da takve stvari, dodajući da nijesu piljara pa da se mogu jedan dan zatvoriti, a sjutra od potrebe ponovo otvoriti.

"Ovako bismo danima mogli da vas podsjećamo na brojna opustošena preduzeća ne samo iz Novog i Boke, već iz cijele Crne Gore, ali čemu to, kad vi nemate ono zrno morala potrebno da shvatite šta ste, i gdje ste nas decenijama pljačke doveli. Vi nemate pravo da se danas igrate sa emocijama ljudi, kad su iza vas samo pljačke, ruševine, krađe i prevare", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније