Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 05. 2021. 08:55 >> 09:53
9

JANOVIĆ

"CG da se vrati vrijednostima na kojima počiva"

Bivši ministar sporta i mladih i vaterpolista Nikola Janović k smatra da se Crna Gora udaljava od vrijednosti na kojima počiva i da želi da im se naša zemlja vrati. On je u Jutarnjem programu sa kolegom iz Srbije Danilom Ikodinovićem govorio o sportistima u politici i saglasni su da ostvareni sportisti imaju šta da pruže na pozicijama jer su živjeli u razvijenijim zemljama i imaju priliku da primijene sve dobre stvari koje su tamo doživjeli.

Janović je, kako kaže, ušao u politiku nakon ostvarene sportske karijere jer smatra da niko nema pravo da kritikuje ukoliko ne nudi neka rješenja.

S druge strane bivši vaterpolista i predsjednik Odbora za sport Narodne stranke Srbije Danilo Ikodinović objašnjava da je razlog njegovog ulaska u politiku loša situacija u kojoj se njegova zemlja nalazi.

“Mislim da se Crna Gora danas udaljava od onih vrijednosti na kojima počiva i na kojima je utemeljena, građanska država, zemlja multikulturalnosti, antifašizma. Želim da se Crna Gora vrati onim vrijednostima po kojima je prepoznata”, kazao je Janović.

Cilj Ikodinovića je da vrati sport u škole. On smatra da u Srbiji treba da se promijeni cijeli sistem.

“Da krenemo od nule. Sistem vrijednosti ranije je bio koliko-toliko bolji”, kaže Ikodinović.

Janović upozorava da su brojniji oni koji ulaze u politiku kao neostvareni.

“Njima je lakše da se na taj način utješe i diskvalifikuju ljude koji su bili poznati i van svoje države. Mislim da je loše to što je politika ta koja briše sve razlike i bilo ko može da kritikuje”, kaže Janović.

Ikodinović smatra da sportisti itekako znaju šta zemlji treba budući da su živjeli u razvijenijim zemljama.

Ikodinović je kazao da voli Crnu Goru i da je to za njega bratska zemlja.

"Iako nemam crnogorske korijene, ja Crnu Goru prosto obožavam", poručio je Ikodinović. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније