Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 11. 2013. 15:55   >>  16:09 25

VEŠOVIĆ SAVJETUJE

SDP da izvuče pouku sa ovih izbora

Portparol DPS-a Časlav Vešović rekao je da bi SDP trebalo da izvuče svojevrsnu poruku iz izbornog rezultata DPS-a, ali i SDP-a.

 

Govoreći o tome hoće li se situacija na lokalnim izborima 'preslikati' na koaliciju na državnom nivou, Vešović je rekao: "Mi kao ozbiljna partija pravimo detaljne analize izbornih rezultata. To savjetujemo opoziciji da uradi. To posebno savjetujemo koalicionim partnerima da urade, da izvuku pouku iz ovog izbornog rezultata. Jer cijenimo da je značajna podrška politici DPS-a svojevrsna poruka SDP-u", poručio je Vešović u izjavi za RTCG.

On je rekao da je toj partiji u samom finišu brojanja glasova, kad se odlučivalo hoće li SNP osvojiti jedan mandat, nedostajalo samo devet glasova da bi osvojila 16. mandat u Petnjici, kako bi i u toj opštini imali apsolutnu vlast, kao što je bio slučaj sa Cetinjem i Mojkovcem.

Vešović je za RTCG rekao da su birači poslali vrlo jasnu poruku na jučerašnjim lokalnim izborima. KOmentarišući stav dijela opozicije da treba preispitati regularnost izbora, Vešović je rekao da je opozicija nastupila na izbore bez adekvatnog programa.

"Uvijek poslije izbora postoji matrica ponašanja određenog dijela opozicija. Njima nedostaje političke mudrosti da nađu slabosti u svojim redovima", rekao je Vešović.

Govoreći o eventualnim koalicijama u Petnjici, Vešović je rekao da je obaveza i odgovornost na DPS-u da oni prvo ponude koaliciju partijama za koje cijene da će najbolje raditi u interesu građana Petnjice. To je, kako je rekao, sada na opštinskom odboru tamošnjeg DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније