Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 11. 2013. 14:50   >>  14:51 9

DANILOVIĆ TVRDI

Građani prihvataju nasilnu politiku DPS-a

Demokratski front nije zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i temeljno će ih analizirati, rekao je funkcioner tog saveza, Goran Danilović, ocjenjujući da građani na lokalnom nivou ne kažnjavaju već prihvataju nasilnu politiku Demokratske partije socijalista.

DPS je na izborima na Cetinju i u Mojkovcu osvojio apsolutno većinu, dok im za to u Petnjici nedostaje jedan mandat. Front je u Prijestonici osvojio tri mandata, u Mojkovcu u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i Demokratskom sprskom strankom 11, a u Petnjici su bojkotovali izbore.

Danilović je rekao da u Frontu, bez obzira na sve objetkivne okolnosti ne mogu biti zadovoljni rezultatima, i podjsetio da su prethodne izbore na Cetinju i u Mojkovcu konstituenti tog saveza bojkotovali.

"Nezadovoljstvo je veće onim što su uradili predstavnici DPS-a i činjenicom da građani njihovu nasilnu politiku na lokalnom nivou ne kažnjavaju već je i prihvataju«, kazao je Danilović agenciji Mina.

On smatra da Mojkovčani, Cetinjani i Petnjičani, treba da se zamisle jer se, kako je kazao, radi o njihovim životima i opštinama.

"Građani su imali ponudu od više lista, među kojima nijesu samo bile partije, već i grupe građana koje beskrajno vole svoju sredinu, a birali su kako su birali, što znači da im je dobro i da im bolje ne treba", poručio je Danilović.

On je naveo da Frontu preostaje temeljna analiza, da, kako je naveo, vide vlastite greške i propuste, da unaprijede rad infrastrukture i povećaju nivo lične odgovornosti i na lokalnom nivou.

"Ali sve što ćemo raditi kao ozbiljni subjekt neće nametnuti amneziju pa da smatramo kako je DPS zahvaljujućiu napretku na lokalnom nivou ostvario sjajne rezultate", rekao je Danilović.

On je ocijenio da kada se održavaju lokalni izbori u malim sredinama onda je na snazi ne izborno takmičenje, već najsurovija otimačina glasova, "u kojoj onaj iza koga stoji država ima najviše šansi".

Iza Fronta, naveo je Danilović, ne stoji država, "već je protiv nas državni aparat".

On je ocijenio da opozicija dobro treba da razmisli da li ubuduće treba davati legitimitet izbornim procesima u malim sredinama, "gdje je na snazi najbrutalnije otimanje glasova".

"I pored toga što je Crna Gora neslobodno društvo Front će analizirati sve vlastite propuste, kako bi se adekvatno spremili za velike lokalne izbore iduće godine, i kako bi uz promijenjeno izborno zakonodavstvo konačno dobili prvu priliku da se slobodno takmičimo", rekao je Danilović.

On je dodao bi u slučaju da izborni rezultati predstavljaju slobodno izražavanje volje građana, poručio građanima tri opštine "nek vam je sretno, ali to ne znači da vjerujem da ste napravili dobar izbor".

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније