Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 05. 2021. 14:47 >> 14:48
3

DEMOKRATE SAOPŠTILE

Neprimjereni grafiti u Herceg Novom

Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" saopštila je da je ispisivanje neprimjerenih grafita nastavljeno u Herceg Novom, gdje je na kući Ilića, kako se vidi na fotografiji koju su dostavili medijima, ispisana uvredljiva poruka upućena Srbima.

"Šovinističke akcije i pirovi, svojstveni civilizacijskim suterenima, nikako gradovima bogate kulture i tradicije, a kakve su se desile prije neki dan u Kotoru, tribalnim skrnavljenjem crkve sv. Nikole u Kotoru, nastavljene su u Herceg Novom, ispisivanjem mrziteljskih grafita: 'Srpsku vam mamu j...' na kući Ilića od strane struktura koje se nalaze suprotno od svih kulturnih i duhovnih vrijednosti do kojih se čovječanstvo uzdiglo tokom svog trajanja", navode u saopštenju.

Iz ove koaliicje tvrde da "DPS sa svojim pomagačima sa suprotnog pola političke scene svim silama pokušava da u Herceg Novi, inače prepoznat po tome što je miran grad, unesu svađe i netrpeljivost u kojima sami najbolje mogu da se snalaze i politički preživljavaju".

"Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da im to ne dozvole. Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da prezru oba ekstrema u Crnoj Gori čiji rukopis prepoznajemo u svim porukama mržnje, ma prema kome da su upućene", kazali su iz koalicije.

Tvrde da ovakve poruke narušavaju osjećanje spokoja i zaštićenosti od svih manifestacija radikalizma i ekstremizma u kojima građani Herceg Novog žive.

"Taj spokoj i spoznaja svakog stanovnika Herceg Novog da u ovom gradu mogu živjeti mirno i bez straha, kako god da se zovu i izjašnjavaju, jedna je od najvećih vrijednosti grada pod Orjenom i građani Herceg Novog neće im oprostiti atak na ove vrijednosti. Upravo u ime očuvanja takvog duhovnog, ali i fizičkog ambijenta Herceg Novog na koji se, takođe, udara ovakvim grafitima, uvjereni smo da će svi njegovi građani osuditi ispisivanje ovakvih, mrziteljskih i fašističkih grafita.", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније