Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 05. 2021. 12:10 >> 12:14
1

MEDOJEVIĆ

Brži prevoz do Aerodroma i zdravstveni turizam rješenje za HN

Predsjednik PzP Nebojša Medojević smatra da su kritična pitanja za razvoj Herceg Novog vrijeme i komfor prevoza do Aerodroma Tivat za koje predlaže uvođenje prevoz brzim električnim brodom, kao I razvoj zdravstvenog turizma.

Medojević napominje da prevoz od Aerodroma Tivat do Herceg Novog traje više od sat plus eventualno čekanje na trajektu, što je po njegovim riječima vrlo nekomforno.

“Vrijeme prevoza do Aerodroma Ćilipi (Dubrovnik) je oko 35 minuta plus vrijeme čekanja na granici, ali prihvatljiv komfor autobusa ili automobila. Potrebno je uvesti direktnu vezu brzim električnim brodom od aerodroma Tivat do Herceg Novog. Vrijeme putovanja na liniji Aerodrom Tivat - Porto Novi - Herceg Novi je oko 35 minuta vrlo komfornim, modernim  putničkim  brodom. Red vožnje se može uskladiti sa redom letenja aviona”, naveo je on.

Smatra da je putovanje krajnje atraktivno i u turističkom smislu I da ne bi značajnije uticalo na promet trajekta, jer se tamo pješači inače prevoze besplatno, a aerodromski minibusevi samo zauzimaju mjesto i plaćaju malo.

Razvoj cjeligodišnjeg zdravstvenog turizma kako smatra, zahtjeva sopstveni koordinirani plan razvoja oslonjen na tradiciju i akumulirano iskustvo iz Banje Igalo.

“U periodu posle pandemije, potreba za ovom vrstom medicinsko - turističke usluge će neminovno biti velika u čitavoj Evropi. Novi je izuzetno lociran. Cjeligodišnja sezona u Novom je ključno pitanje i za Aerodrom Tivat i za prinos na imovinu (restorane, taksi, apartmane, itd.) i za zaposlenost u Herceg Novom”, naveo je on.

Smatra da je potrebno urediti turističku ponudu u zimskom periodu.

“Dakle potreban je (vrlo) veliki akva park u prostoru sjeverozapadno od groblja Igalo koji bi bio snadbjeven grijanom morskom vodom.  Imao bi i sadržaje koji su pokriveni i mogu se koristiti i zimi, a otvoreni dio sa grijanom morskom vodom može se koristiti i van ljetnje sezone. Isto tako potrebno je da Istitut Igalo i ostali hoteli imaju adekvatne sadržaje, bazene i drugo”, smatra lider PzP-a.

Za ovu svrhu, kako dodaje, potrebno je bitno poboljšano snabdevanje energijom. I to iz obnovljivih izvora.

“Herceg Novi i njegovo zaleđe je bogom dano za solarne panele i proizvodnju zelene energije”, zaključio je Medojević.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније