Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 11. 2013. 08:19 >> 11:18
13

VUKADINOVIĆ OCIJENIO

DPS pokazao da može bez SDP-a

Rezultat lokalnih izbora pokazuje da je Demokratska partija socijalista (DPS) uspjela da stabilizuje svoju strukturu poslije predsjedničkih izbora, ali i da pokaže da SDP nije više priključak koji joj daje apsolutnu dominaciju, smatra politički analitičar Srđan Vukadinović.

 

On smatra da ima iznenađenja u rezultatima izbora, pogotovo na Cetinju i u Mojkovcu, jer, kako je kazao, čak ni DPS nije očekivala da će osvojiti apsolutnu vlast.

Vukadinović je kazao da je DPS uspjela „da mobilizuje nove kapacitete koji se ogledaju u novim glasačima".

„Najčešće se smatralo da veća izlaznost ne odgovara DPS-u, ali ovog puta veća izlaznost i rezultat pokazali su da je DPS uspjela da dijelom uđe u korpus apstinenata“, rekao je Vukadinović za „Pobjedu“.

On je istakao da se pokazalo i da je jednopartijski monopol i dalje dominantan u Crnoj Gori, ali da će ključni test biti izbori u Podgorici, a nakon njih parlamentarni, na kojima će, kako smatra Vukadinović, DPS pokušati sama da osvoji vlast.

Prema njegovim riječima, rezultat izbora pokazao je da su svi, osim DPS-a, gubitnici.

„SDP je sa zakašnjenjem od 15 godina iskazala mjerljiv kapacitet, ali je trebalo da ga pokaže i prije 15 godina. Međutim, nikada nije nastupila samostalno. Vidjećemo u narednim izbornim ciklusima da li će SDP praviti dalje iskorake u smislu samostalnog nastupa ili će se vratiti pod okrilje DPS-a, što bi dugoročno bilo pogubno za tu partiju“, smatra Vukadinović.

On navodi i da se pokazuje da opozicija nema ključ rješenja da ograniči vlast DPS-a.

„Očigledno je da ona mora da mijenja strategiju i kadrovske resurse, odnosno ljude koji je zastupaju. Neki novi ljudi će zainteresovati nove glasače koji su zasićeni likovima iz DPS-a“, kazao je Vukadinović.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније