Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

29. 04. 2021. 15:52 >> 15:53
3

RADNA GRUPA

Prvo o izmjenama zakona o registrima i prebivalištima

Druga radna grupa za izbornu reformu prvo će se baviti izmjenama zakona o registrima i prebivalištima. Iz opozicije poručuju da su predložene izmjene etnički i birački inženjering koji neće dozvoliti, dok u vlasti tvrde da nema zle namjere da se bilo kome oduzimaju prava koja mu pripadaju.

U nadležnosti druge radne grupe za sveobuhvatnu izbornu reformu su prijedlozi zakona o biračkom spisku i zakona o registrima prebivališta i boravišta. Na konstitutivnoj sjednici radne grupe dogovoreno je na kojem će zakonu prvo raditi. 

"Više volim da prvi zalogaj bude veći pa bi da prvo idemo sa prijedlogom zakona o prebivalištima i boravištima. Ja sam za to da mi radimo i da nas ne obavezuje ovaj prijedlog zakona kao što smo se dogovrili da nas neće bavezivati nego da mi radimo i postignemo konsenzus", saopštila je Branka Bošnjak, predsjednica Radne grupe.

Da se do konačnih zakonskih rješenja mora doći isključivo dogovorom, saglasni su svi članovi radne grupe.

"Ovo je klasični etnički i birački inženjering i mi to nećemo dopustiti.Ovo kako je krenulo da se urušavaju institucije sitema, urušava Crnu Goru, nećemo dozvoliti, postoje sredstva kojima ćemo se boriti ovaj zakon je nula prekržena, i ovo im proći neće", kazala je Draginja Vuksanović (SDP).

"Nacrt ovog zakona j pravno neutemeljen i ustavno problematičan čitav član 6 i 7", istakla je Branka Laličić (DPS).

"Ja se iskreno nadam da če kolege iz vlasti i opozicije biti konstruktivne i da ćemo na osnovu tog zajedničkog rada doći do željenih rezultata", rekao je Vladimir Martinović iz Demokrata.

"Stvarno je velika odgovornost na nama da to ne zaostravamo nego da se dogovorimo i dođemo do zajedničkog rješenja a ja sam sigurna da čemo mi to i uspjeti Jer čini mi se da nema koliko sam ja vidjela nema neke zle namjere da se bilo kome oduzimaju prava koja mu pripadaju", dodala je Bošnjak.

Radna grupa u koju će biti uključeni predstavnici akdemske zajednice i nvo sektora ubuduće radiće iza zatvorenih vrata.

Biljana Rovčanin, RTCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније