Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2021. 14:18   >>  14:18

DPS HERCEG NOVI

"Nije formirana centralna kancelarija za javne nabavke"

Iz OO DPS Herceg Novi navode da je lokalna samouprava u tom gradu svjetski rekorder u neispunjenim obećanjima. Kažu da nije ispunila ni sopstvenu najavu o formiranju centralne kancelarije za javne nabavke.

Iz lokalnog DPS-a navode da su Demokrate prije četiri godine kao jedan od prioriteta u borbi protiv korupcije najavljivali centralizovanu kancelariju za javne nabavke koja bi uključivala i javna preduzeća.

"Uvešćemo precizne opise tendera, uslove učešća na njima, kao i jasne tenderske procedure, što sve mora biti predmet stroge kontrole od strane nadzornih organa (interne i eksterne revizije). U tom smislu, preduzeća proglašena krivim za djela korupcije biće isključena iz dalje procedure. Jasno ćemo definisati dinamiku izvođenja radova i plaćanja penala za kašnjenja u realizaciji, piše u programu Demokrata iz 2017. godine", navode iz DPS-a.

Sve ovo, kažu, bila još jedna obmana i prazna priča.

"Iskustva kompanija koja su učestvovala na tenderu najbolje se ogledaju u broju usvojenih žalbi Državnoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Zbog nestručno obavljenog posla, ali i sumnjivo raspisanih tendera građani Herceg Novog su svojim novcem plaćali troškove kompanijama koje su se žalile na odluke administracije Opštine Herceg Novi i lokalnih preduzeća. Sve ove troškove aktuelna vlast je naravno prikrila, a na taj način su dokazali da se netransparetno odnose prema novcu svih građana Herceg Novog", navodi se u saopštenju.

Pozivaju aktuelnu vlast da saopšti koliko je novca isplaćeno za dva poništena tendera u samo jednom mjesecu (februar) prošle godine, kao i da odgovore ko je zbog toga kriv.

"Znamo da će Demokrate reagovati i na ovo naše saopštenje i tome se radujemo, jer su u svim dosadašnjim reagovanjima potvrdili sve naše navode. Populistima i demagozima vrijeme ističe. DPS Herceg Novi je uvjeren da će birači 9. maja jasno izabrati Evropski tim za Herceg Novi i na taj način izabrati da u naredne četiri godine gradom se upravlja na efikasan i moderan način", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније