Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2021. 14:43 >> 14:44
1

KORDIĆ-ĆELESTE

CG može računati na političku i ekspertsku pomoć Italije

Crna Gora može računati ne samo na političku već i ekspertsku pomoć Italije kroz podršku izgradnji kapaciteta i saradnju kroz IPA projekte, kazao je generalni direktor za Evropsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Vićence Ćeleste.

Glavna pregovaračica Crne Gore s Evropskom unijom Zorka Kordić održala je danas video-sastanak sa generalnim direktorom za Evropsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Vićencom Ćelesteom.

Kordić je upoznala sagovornika sa trenutnim stanjem u pregovorima Crne Gore s Unijom.

Osvrnula se i na mogućnosti koje nova metodologija pregovora pruža Crnoj Gori, kao jedinoj državi kandidatu sa otvorenim svim pregovaračkim poglavljima i potpunom usklađenošću sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, u smislu intenziviranja političkog dijaloga sa državama članicama i brže integracije u programe i politike Unije.

Izrazila je nadu da će i Italija doprinijeti tome da se glas Crne Gore bolje čuje među državama članicama EU.

Ćeleste je pozdravio dosadašnji napredak Crne Gore u pregovorima sa EU, i prenio da je Italija zagovornica stava da države poput Crne Gore moraju biti nagrađene za zalaganje i trud uložen u približavanje propisima i standardima Unije.

Prenio je da Crna Gora može računati ne samo na političku već i ekspertsku pomoć Italije kroz podršku izgradnji kapaciteta i saradnju kroz IPA projekte.

"Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se tradicionalno dobri bilateralni odnosi, utemeljeni u istorijskim i kulturnim vezama dvije države, nastaviti i u narednom periodu", saopšteno je iz sektora za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније