Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 04. 2021. 21:10 >> 21:24
1

OO DPS HERCEG NOVI

"Poljoprivrednici nijesu dobili obećane subvencije"

Vrijedni domaćini koji se bave poljoprivredom nasjeli su prije četiri godine na priču aktuelne opštinske vlasti da će subvencionirati kamatne stope na poljoprivredne kredite i edukovati građane o svim dostupnim podsticajnim mjerama. Umjesto toga, naši sugrađani su doživjeli od aktuelne vlasti totalno ignorisanje i maltene su prepušteni sami sebi da se snalaze za golu egzistenciju u vrlo nepovoljnim tržišnim uslovima, saopštili su iz OO DPS Herceg Novi.

"Aktuelna hercegnovska vlast, svjetski rekorderi u nepoštovanju datih obećanja, obmanula je i uzorne i vrijedne domaćine koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom", navode u saopštenju.

Istakli su da Herceg Novi i njegovo zaleđe ima dobre uslove za razvoj poljoprivrede, a mnogi građani u posljednjih deceniju upravo su u tom sektoru vidjeli šansu za razvoj svog biznisa.

Aktuelna vlast je, ističu, obećavala da će u prethodne četiri godine podržati razvoj pčelarstva, stočarstva, sadnju agruma, maslina i mediteranskog bilja te proizvodnju hrane u plastenicima, ali je i to bila klasična prevara.

Naglasili su da nijedna politika lokalne administracije u sektoru poljoprivrede nije realizovana, što je uticalo da sugrađani budu demotivisani pa čak i odustanu od bavljenja poljoprivredom.

"Neozbiljna lokalna samouprava kakvu je Herceg Novi imao u posljednje četiri godine dokazala je da nema niti znanja, niti viziju na koji način razvijati i podržati poljoprivrednike", poručuju u saopštenju.

DPS Herceg Novi vjeruje da će poljoprivrednici na izborima 9. maja znati da prepoznaju da samo Evropski tim za Herceg Novi ima realan i održiv plan, kao i kadrovski potencijal za razvoj sektora poljoprivrede.

"Na kraju, aktuelna vlast je prije četiri godine poljoprivrednicima obećavala i brendiranje domaćih proizvoda kroz logotip „Made in Herceg Novi“, ali ni od toga nije bilo ništa. U te četiri godine samo je “brendirana” lokalna samouprava pa se njima može dati oznaka “Made in Herceg Novi”, ali kao jedinstveni brend za varalice i prevarante, koji su svašta obećavali, a ništa od toga nijesu ispunili i realizovali. Zbog svega navedenog, 9. maja će stići potrebne promjene za bolji Novi!", zaključili su iz OO DPS Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније