Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 04. 2021. 15:28   >>  15:28 2

ZIROJEVIĆ

"Temeljni ugovor sa SPC i dalje nepoznanica"

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju indikativnom činjenicu da se u vezi temeljnog ugovora sa SPC sve radi “tajno i organizovano”, te poručuju da se prije potpisivanja ovog ugovora, s obzirom da ga potpisuje poglavar crkve sa sjedištem u drugoj državi, o njemu mora izjasniti Skupština Crne Gore, saopštio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

"Prije tačno mjesec dana ministar Leposavić nam je saopštio da je temeljni ugovor sa SPC "usaglašen". Mjesec dana kasnije, javnost i dalje nema predstavu šta u njemu piše. I kao vrhunac, juče nas vjerski poglavar obavještava da će ugovor ubrzo biti potpisan. Mi i dalje nemamo predstavu šta u njemu piše", navodi Zirojević.

U međuvremenu, kako navodi, potpredsjednik Abazović javlja da je ugovor sjajan i da u njemu nema ništa sporno, ali da ga ni on nije vidio.

"Ugovor je, dakle, bukvalno čudo neviđeno. A ako ga potpredsjednik Vlade nema, znači da ga Vlada nije ni razmatrala. Ako ga Vlada nije razmatrala, i pritom ga javnost nema, u čije ime pregovara Zdravko Krivokapić? Pregovara li u ime građana Crne Gore o ugovoru koji se, između ostalog, tiče enormne imovine od kulturno-istorijskog značaja za Crnu Goru, ili u svoje ime o ugovoru koji se tiče njegove vile u Bijeloj?", zapitao je Zirojević.

Naglasio je da s druge strane, ako temeljni ugovor, suprotno volji preminulog mitropolita Amfilohija, potpisuje poglavar crkve sa sjedištem u drugoj državi, onda je potrebno da se o njemu izjasni Skupština Crne Gore.

Zirojević poručuje da činjenice da se opet radi tajno i organizovano i da se ne zna ko je i gdje radio na ugovoru, najbolje govore o stvarnim namjerama.

"Naravno, očekuje se po staroj matrici manipulacija da je svako ko ukazuje na ovakve manjkavosti protivnik vjernika SPC, što je prije svega neistina, a onda i glavno oruđe manipulacije sa intimnim osjećanjima građana od strane onih koji žele da na posvađanoj Crnoj Gori realizuju svoje velikonacionalne i velikodržavne pretenzije", zaključio je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније