Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

23. 04. 2021. 10:50   >>  11:25 1

PZP

Iniciraće parlamentarnu istragu o dodjeli stanova

Pokret za promjene (PzP) iniciraće parlamentarnu istragu i obrazovanje anketnog odbora u vezi sa dodjelom stanova funkcionerima i nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija, najavila je potpredsjednica te stranke Branka Bošnjak.

Ona je kazala da se više od deceniju bavi tom problematikom, kroz proslanička pitanja koja su, kako je navela, prva razotkrila skandalozne odluke Vlade, do podnošenja krivičnih prijava protiv nadležnih „u tom koruptivnom poslu“.

Bošnjak je podsjetila da je prije skoro dvije godine podnijela inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti zakonskih rješenja i odluka Vlade koje, prema njenim riječima, na skaradan način tretiraju ovu materiju.

„Ali nudili smo i rješenja kroz predlog rezoluzicija da se uspostavi tranziciona pravda do stavljanja u proceduru Zakona o utvrđivanju porijekla imovine i specijalnom oporezivanju, gdje smo propisali da se mora obeštetiti država od strane ovih “srećnih dobitnika” stanova i bespovratnih kredita“, kazala je Bošnjak.

Kako je navela, afera stanovi je u potpunosti ogolila funkcionisanje prethodnog, partitokratskog i kriminogenog režima i način na koji su oni kontrolisali i kupovali lojalnost čak i najvećih tužilačkih i sudskih instance.

To je, smatra Bošnjak, srž korupcije na najvišem nivou, zaogrnut odlukama državnih organa.

„Zato smatramo neophodnim da se hitno sprovede parlamentarna istraga i da se Skupština Crne Gore, kao najviša instanca, hitno pozabavi ovim pitanjem i proaktivno djeluje kako bi se odgovorni priveli pravdi“, navela je Bošnjak u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније