Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine ]

23. 04. 2021. 06:42   >>  06:44 9

BAVILA SE DIZAJNOM

Deletić specijalna izaslanica u Briselu

Od 1. apila ove godine, specijalni izaslanik ministra vanjskih poslova pri Evropskoj uniji sa sjedištem u Briselu je Mirjana Deletić, umjetnica, dizajnerka ženskih torbi, koja živi u Belgiji, pišu Dnevne novine.

Tu informaciju, koju je prva objelodanila upravo Deletić, potvrdilo je u odgovorima Dnevnim novinama i Ministarstvo vanjskih poslova, objašnjavajući da je Deletić “u skladu sa članom 42 Zakona o vanjskim poslovima, od strane šefa diplomatije, određena za specijalnog izaslanika ministra vanjskih poslova pri Evropskoj uniji”.

Odluka je donijeta na osnovu prethodne saglasnosti Vlade Crne Gore.

“Gospođa Deletić je angažovana na period od godinu dana, počev od 1. aprila 2021. U obavezi je da svoje poslove usklađuje sa šefom Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji. U skladu sa Zakonu o vanjskim poslovima, za vrijeme obavljanja funkcije, specijalni izaslanik postupa po instrukcijama ministra vanjskih poslova”, navedeno je u odgovorima na pitanja DN.

Dnevne novine navode da je prema informacijama sa Linkedin-a Deletić završila je srednju školu za turizam u Podgorici, zatim je upisala fakultet u Prištini i na njemu studirala od 1995. do 2007.

Poslije završenih studija engleskog jezika i književosti, Deletić je, kako tvrdi, magistriralau Gracu, u nekim podacima navodi da je diplomu magistra stekla 2009, a u drugim 2008. godine.

Od jezika, kako piše, tečno govori engleski, dok joj je francuski, koji je službeni jezik u Briselu, limitiranog nivoa, ali ipak smatra da može u službenoj komunikaciji da se služi i tim jezikom.

Mirjana Deletić je radila razne poslove u svojoj profesionalnoj karijeri, uglavnom u nevladinim ili međunarodnim organizacijama. Ipak, kako sama navodi, njena prava strast su tašne.

Na prezentaciji firme čiji je ona izvršni direktor i osnivač “DELETI handbags”, a koja se bavi proizvodnjom i dizajnom tašni, piše da je 2011. otkrila svoju kreativnost i posvetilase torbama, kojima se bavila punih šest godina. Te godine osnovala je torbe “Deleti”, malu luksuznu liniju tašni za žene i muškarce.

U predstavljanju njenog umjetničkog opusa, što se može naći na intemetu, navodi se da je Deletić bila “nekada stanovnica Kenije”, da joj je sada sjedište u Briselu i da ima životnu strast prema dizajnu.

Predstavljala je Keniju na afričkom modnom dizajnu 2014. i proglašena je za najboljeg dizajnera istočne Afrike.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније