Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 04. 2021. 21:38   >>  21:39 1

KOALICIJA "NI LIJEVO NI DESNO. PRAVAC NOVI"

"DPS u panici pokušava da obmane građane"

Da bi neko lokalnu vlast u Herceg Novom predvođenu Demokratama optužio za prevaru mladih bračnih parova pri rješavanju stambenog pitanja, mora biti ili krajnje nečastan ili patiti od amnezije izazvane teškim potresom mozga, poručili su iz koalicije „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije (PIR).

Iz koalicije „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije (PIR) su reagovali na saopštenje OO DPS Herceg Novi gdje su optužili lokalne funkcionere iz Demokrata da nijesu ispunili na desetine programskih ciljeva, a da su posebno prevarili mlade bračne parove kada su obećali da će im pomoći da riješe stambeno pitanje.

"Svjesni debakla koji ih očekuje na predstojećim lokalnim izborima, DPS u panici još jednom pokušava da brutalno obmane građane. Ali prosti jadi da to ne pokušavaju usred najaktuelnije afere oko dodjela stanova visokim funkcionerima! Odlazeći cirkus, za čije se tridesetogodišnje vladavine iz cijele Crne Gore odselilo na hiljade mladih i obrazovanih ljudi, umjesto da izbjegne ovu temu, pokušava držati moralnu lekciju onima koji gase njihove požare i liječe posledice njihovog kriminalnog odnosa prema građanima i državi", navode iz koalicije „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“.

Oni su istakli da je premnogo kad ovo pitanje dolazi iz DPS-a, partije koja je, prema njihovim riječima, pojela budućnost mnogih mladih parova, porodica i pojedinaca, a stanove koji su pripadali njima podijelili su sami sebi.

"Sigurni smo da građani nikad više neće nasjesti na višedecenijske prevare DPS-a. Svaka njihova laž kostala nas je na milione, pa i desetine i stotine miliona eura. Svi pamtimo zaboravljenu petlju na autoputu, obećanje o 40.000 novih radnih mjesta, ali i obećanje tadašnjeg premijera Markovića o pomoći mladim bračnim parovima oko rješavanja stambenog pitanja. Naravno, u maniru te partije pohare, mladi su bili samo njihovi funkcioneri", stoji u saopštenju.

Iz koalicije navode primjere koji, kako kažu, sve govore.

"Branislavu Mićunoviću je, odlukom Vladine Komisije za stambena pitanja, stan od 75m2 dat kao radni prostor za umjetničko stvaralaštvo dok je bio ministar kulture. Obrazloženje je urnebesno: „polazeći od činjenice da gore imenovani, kao priznati i afirmisani umjetnički stvaralac u Crnoj Gori, nema riješeno pitanje obezbjeđenja radnog prostora za umjetničko stvaralaštvo na adekvatan način...“ Sigurno je rekao: Dajte mi stan od 75m2, pa ću vam pokazati kako se stvaraju vrhunska umjetnička djela", poručuju u saopštenju.

Citirali su Čarlsa Bukovskog „Ako ćeš da stvaraš, stvaraćeš makar radio 16 sati u rudniku, ili ćeš stvarati u maloj sobi sa 3 djeteta“, isitčući da o tome nije vrijedilo govoriti Komisiji za stambena pitanja Vlade koja je na probleme svog umjetnika gledala drugačije. Kako kažu, bilo joj je važnije da Mićunović stvara, nego da neka porodica u stanu i živi i stvara sa 3 djeteta.

"Vesna Medenica je tražila 30, a dobila 40.000e. Medenica uzima 40.000, u početku je trebalo da vrati samo 8000, ali kasnije prestaje ta obaveza, te nije morala da vrati ni centa. Jedan bračni par je tako ostao bez stana. A ona je u tom trenutku već vlasnica jedne kuće od 146m2 i godišnje zarađuje 40000 eura. A prije toga je poklonila stan kćerki od 80m2. Branki Lakočević, predsjednici Upravnog suda, Vlada koju je vodila vaša partija daje 40000 eura za adaptaciju stana od 87m2. Koji je to po redu nesuđeni stan za bračne parove, gospodo iz novskog DPS-a? Dragoljubu Draškoviću, predsjedniku Ustavnog, na lični zahtjev, Vlada daje stan od 109m2 iako već ima stan u tom trenutku", poručuju u saopštenju.

Iz koalicije zaključuju da je zadivljujuće da se hercegnovskom DPS-u nakon svega ovoga govori o stanovima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније