Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

22. 04. 2021. 07:12   >>  23:49 11

OSTAJE NAČELNIK

Nema dokaza da je Đurđević "batinaš"?

Nedvosmislen stav direktora Uprave policije je da neće promijeniti odluku o postavljenju Harisa Đurđevića za šefa pljevaljske policije samo zbog pritiska grupe građana nezadovoljnih njegovim izborom, jer je, navodno, maltretirao učesnike prošlogodišnjih litija, kazao je Pobjedi nezvaničan sagovornik iz kabineta v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Izvor tog lista tvrdi da su uradili sve moguće provjere i da ne postoji nijedan dokaz za tvrdnje da je Đurđević maltretirao ili tukao učesnike protestnih litija koje je lani organizovala Srpska pravoslavna crkva (SPC) ili da je na nekom zatvorenom sastanku komentarisao da bi on lako riješio litije "metkom u čelo liderima".

PISMO

"To, prema našim saznanjima, nije tačno. Dosad niko nije konkretizovao te tvrdnje. Brđanin se u saopštenju i javno obavezao da će promijeniti odluku ako mu se ponude dokazi, što se nije dogodilo", istakao je sagovornik Pobjede.

Grupa, uglavnom mlađih građana, od ponedjeljka veče organizuje proteste pred zgradom policije u Pljevljima nezadovoljni izborom Đurđevića za načelnika.

Manja grupa građana, međutim, i sinoć se okupila ispred zgrade Centra bezbjednosti, a na skupu je pročitano pismo o razlozima za privremeno obustavljanje protesta.

U pismu koje su objavili, organizatori ističu da čekaju dolazak čelnika Vlade i policije u Pljevlja, za šta, kako su naveli, imaju "obećanje da će se uskoro dogoditi". U protivnom, poručili su, njihova "borba za slobodu se nastavlja".

Pravdali su se i da im ne smetaju "časni ljudi i pripadnici drugih naroda i vjera... pa ni na rukovodećim pozicijama u policiji", te da osuđuju "sve nacionalističke ispade" i ograđuju se od njih.

Istakli su da je Haris Đurđević uvijek i na svakom mjestu bio prvo politički aktivista i vojnik DPS-a, pa tek onda policajac.

"Ne pretendujemo da biramo i postavljamo policijske čelnike, ali svoju privrženost i borbu za ideale slobode i demokratije u Crnoj Gori nećemo nikada izdati, niti prepustiti presvučenim bojovnicima propalog režima, koji su u trku promijenili partijske boje", napisali su oni.

PETICIJE

Aktivisti Demokratskog fronta u više crnogorskih gradova od januara su organizovali potpisivanje peticija za smjenu lokalnih polcijskih funkcionera kao znak odmazde zbog postupanja policije tokom protestnih litija koje su tokom 2020. organizovali prosrpski politički blok i Srpska crkva.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније