Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 04. 2021. 23:00   >>  23:00

EVROPSKI TIM ZA HN

"Umanjićemo prilično visoke namete za biznis"

Evropski tim za Herceg Novi planira da unaprijedi poslovni ambijent za domaće i strane investitore i na taj način stvori uslove za jačanje preduzetništva, saopštio je nosilac liste Predrag Dabović. Naveo je da je to podrazumijeva konkretne poteze na umanjenju prilično visokih nameta za biznis.

"Programom Evropskog tima za Herceg Novi definisan je sistem podsticaja mladim preduzetnicima, kako bi doprinijeli rješavanju nezaposlenosti mladih. Novo zapošljavanje biće mjera našeg odnosa prema lokalnoj ekonomiji. Smanjićemo naknade za pristup putevima, komunalne takse i naknade svima koji zaposle više od 5 novih radnika tokom cijele godine, a svima koji zaposle više od 10 radnika umanjićemo porez na nepokretnost", saopštio je Dabović.

Takođe, kako je kazao, intenzivno će sarađivati sa investitorima koji su započeli svoje projekte na prostoru opštine, kako bi što prije stvorili uslove za novo zapošljavanje.

"Podržaćemo uvođenje međunarodnih standarda u poslovanju. Namjera nam je da privučemo sve koji žele da stvaraju novu vrijednost i doprinose povećanju bogatstva Herceg Novog. Programom je definisano i podsticanje inovacija, koje će podrazumijevati jačanje vještina i stručnost", kazao je Dabović.

On je naveo da će se zalagati za osnivanje Fonda za inovacije na nivou opštine.

"Usvajanjem Strategije pametne specijalizacije otvorene su nove mogućnosti za partnerstva, projekte i sredstva iz EU, dok ćemo primjenom zakonskih podsticaja dodatno doprinijeti većem ulaganju privatnog sektora u inovativnu privredu", naveo je Dabović.

Evropski tim za Herceg Novi će podržati gradnju novih logističkih centara i projekata u oblasti poljoprivrede.

"Kontinuiranom izgradnjom seoskih puteva i vodovoda poboljšaćemo kvalitet života u ruralnim sredinama u zaleđu grada. Fokusiraćemo se posebno na podršku mladim poljoprivrednicima. Obezbijedićemo sredstva iz međunarodnih fondova namijenjenih prekograničnoj saradnji i jačanju poljoprivrede. Obezbijedićemo tehničku podršku poljoprivrednicima za pripremu aplikacije za fondove EU (IPARD, MIDAS i dr.) kroz koje se nude bespovratna finansijska sredstva", saopštio je Dabović.

Dodao je da će predano raditi na boljem uvezivanju domaće poljoprivredne proizvodnje i potreba hotelijerstva i ugostiteljstva.

"Sve ovo dovešće do otvaranja novih radna mjesta i poboljšanja ekonomske situacije naših sugrađana. Zato podržite Evropski tim, jer su potrebne promjene za bolji Novi", poručio je Dabović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније