Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta ]

21. 04. 2021. 15:35 >> 15:35
15

PREDSJEDNIK CG

Izjave Vučića samosažaljivo prenemaganje

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović nazvao je posljednje izjave srbijanskog kolege Aleksandra Vučića o Crnoj Gori "samosažaljivim prenemaganjem" i dodao da se novo bujanje velikosprskog nacionalizma pokušava adresirati Crnoj Gori.

"Pokušajmo da se prisjetimo jedne štete i žrtve koju je crnogorski nacionalizam izazvao. Izgleda mi čudno i nerazumljivo to što predsjednik Srbije sebe poistovećuje sa Srbijom, a Srbiju sa velikosrpskim nacionalizmom. Pod plaštom zaštite prava ugroženog srpskog naroda u regionu ugrožava se stabilnost regiona", rekao je Đukanović.

Vučić je za TV Face rekao da je Đukanovićev nacionalizam "pećinski i da su to ljudi u Crnoj Gori prepoznali..."

Đukanović je ocijenio da se slabost pozicije srpske politike ogleda u tome da se umjesto argumenata potežu kvaziargumenti iz prošlosti, te da je cilj diskreditovati predsjednika Crne Gore makar lažima.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније