Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 04. 2021. 13:46   >>  13:57 5

DANILOVIĆ

O nacionalnoj mržnji pričaju oni koji su progonili manjine

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da je sramota da o nacionalnoj mržnji govore oni koji su decenijama progonili manjine i da je užasno što kontrolisani mediji prenoseći poruke, kako je rekao, potrošenih političara, stvaraju utisak da je u Pljevljima povampireno vrijeme s početka devedesetih.

"Nije i ne može biti, jer Veljović više nije vođa, a Marković i Đukanović nemaju snage da progone i "čiste", ocijenio je lider Ujedinjene Crne Gore.

Kako ističe, pomenuti treba da zaćute, jer se ne oglašavaju kada "komite" skaču na četničke majke, kada Draginja Vuksanović Stanković govori o "posrbicama", kada se vrši sramni prepad na cetinjske bogoslove.

"Ćutali su i kada se na podgoričkom trgu uzvikivalo 'Srbe na vrbe'. Ćute i danas kada je pojedinac osuđen. Ćutali su i kada su ljudi privođeni i hapšeni zbog izjava na društvenim mrežama. Je li nacionalna isključivost i diskriminacija ako primijetim da su u odbranu Crne Gore, Crnogorka Vesna i Bošnjak Damir, uzeli nepovratne kredite i stanove kako bi naplatili patriotizam? Je li 'limenka' nacionalna ili jednonacionalna pljačka? Kada smo već kod Pljevalja i podsjećanja na rane devedesete pitam javno: čiji je drug bio Čeko Dačević? Jesam li tih godina ja ili neko drugi letio s bijelim orlovima? Na kraju. Imaju li javni djelatnici, potrošeni političari iz sadašnje opozicije, i prst obraza pa da zaćute?", navodi se u saopštenju Danilovića.

Zapitao je i zar nije sramota da oni pričaju o nacionalnoj mržnji, oni koji su na početku progonili manjine, a posljednjih deset godina nije im se mogao ni greškom potkrasti Srbin na bilo kojoj državnoj funkciji.

Kako ističe u saopštenju, sramota je da prozivamo i prizivamo Turke, pominjemo Bošnjake, Muslimane i tako redom, ako je neko nedostojan da obavlja funkciju načelnika Centra bezbjednosti.

"U ime srpskog naroda niko nema pravo da prijeti drugima, jer bismo time pljunuli na vlastito stradanje i od progonjenih postali gori od gonitelja. Đukanović, Marković, Šehović, Medenica, i listom sa te liste, nemaju pravo da govore ugroženim nacionalnim i međunacionalnim odnosima. Gledali smo trideset godina kako oni to rade. Vidimo i posljedice. To su isti oni koji su ćutali kada su pucala rebra episkopu Metodiju, kada ste se iživljavali u CB Podgorica nad starim Mitropolitom, isti oni iza kojih je ostao 'Orlov let', ali i 'deportacije', 'Štrpci', 'Bukovica' i redom do najveće nesreće - nerasvijetljenih ubistava, klanova, grandova, potonuća naše zajedničke budućnosti i otimanja zajedničkog života", naglašava Danilović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније