Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

20. 04. 2021. 18:58 >> 18:59
9

MEDOJEVIĆ

Nesposobnost Krivokapića ugrožava vladajuću većinu

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević kazao je da nesposobnost premijera Zdravka Krivokapića ugrožava vladajuću većinu i vitalne državne interese.

On je ocijenio da je najbolje rješenje da se izabere nova Vlada, koja će imati jasan politički legitimitet i koja će se dogovoriti o nekoliko strateških ciljeva koje treba da ima.

„Treba ozbiljno da razmisli da li on može da obavlja tu funckiju, jer njegove nesposobnosti i njegov karakter ugrožavaju i vladajuću većinu i vitalne državne interese“, rekao je Medojević u intervjuu za Novu M.

Prema njegovim riječima, aktuelna Vlada nema političku snagu da bi mogla da „povlači bolne rezove“.

Medojević je kazao da je u tom formatu teško pronaći rješenje za krizu.

On je, kako je rekao, apsolutno za to da opozicija ima pravo da protestuje.

„Samo imamo jedan problem. Demokratski front kada je protestovao, uvijek je poštovao zakon“, naveo je Medojević.

On je dodao da treba da se zna ko su organizatori, da oni prijave skup, kažu kako će izgledati manifestacija i odgovaraju za red na tim skupovima.

Prema riječima Medojevića, „u komitskim skupovima apsolutno se ne poštuje zakon, i postavlja se pitanje zašto policija i tužilaštvo to tolerišu“.

„Iz toga izvlačite zaključak da su i postojeća Vlada i Đukanović u nekoj vrsti dila, da se napravi ta vještačka tenzija, a onda da se to kao vještački miri. Oni će da naprave tenzije, a onda da Đukanović, Krivokapić i Bečić, koji se već tajno sastaju, da oni kao pomire Crnu Goru“, kazao je Medojević.

On je ocijenio da će se kriza produbljivati i da će se pojavljivati sve veći antagonizmi unutar same Vlade.

Medojević je naveo da se unutar Vlade dešavaju ozbiljni potresi.

„Ne vidim da gospodin Krivokapić ima taj reformski kapacitet, niti vjerovatno političko znanje, vještinu i iskustvo da može da balansira ovako inače tešku konstrukciju tako da ja nisam optimista“, rekao je Medojević.

Komentarišući poruku američke ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke upućenu poslanicima da u slučaju Leposavić glasaju po svojoj savjesti, on je ocijenio da je to direktno miješanje u vrlo osjetljive političke stvari, jer kadrovska politika Vlade nije nesto što treba da bude od interesa stranim ambasadama.

„Drugo da je neka međunarodna obaveza države, da se radi čak i o nekoj bilateralnoj obavezi Crne Gore i SAD-a, onda naravno, po diplomatskim protokolima, ambasador ima pravo da zaštiti interese svoje zemlje“, rekao je Medojević.

Ovdje se, kako je kazao, zaista radi o kadrovskom pitanju u Vladi.

„Svaki premijer i svaki poslanik treba da drži do dostojanstva i upravo da glasa suprotno od onoga što neki predstavnik strane države traži od nas“, naveo je Medojević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније